choice

Sightsmap: Νέος διαδραστικός χάρτης από τη Google

Ακόμη ένα ενδιαφέρον project λανσάρει η Google και παρουσιάζει το Sightsmap. Έναν παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη που εμφανίζει τα μέρη του πλανήτη τα οποία ο κόσμος προτιμά περισσότερο.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί στοιχεία από τις αναρτημένες φωτογραφίες χρηστών στις υπηρεσίες Google Maps / Google Earth με ενεργοποιημένο το geolocation αλλά και από την υπηρεσία StreetView καθώς επίσης και από τις ιστοσελίδες Panoramio, Wikivoyage και Wikipedia.

Στον χάρτη αυτό, οι περιοχές που παρουσιάζονται με κίτρινο χρώμα είναι αυτές που έχουν φωτογραφηθεί περισσότερο. Με πορτοκαλί, ροζ και μωβ είναι οι λιγότερο φωτογραφημένες περιοχές.

Μέχρι στιγμής, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νέα Υόρκη και ακολουθούν κατά σειρά Ρώμη, Βαρκελώνη, Παρίσι και Κωνσταντινούπολη.

Όσο εστιάζουμε περισσότερο στον χάρτη θα δούμε να εμφανίζονται περισσότερα μέρη και θα μπορούμε να δούμε και την κατάταξή τους.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 35η θέση στην κατάταξη της υπηρεσία Sightsmap της Google, ενώ τα Φηρά στη Σαντορίνη κατέχουν την 46η θέση. Ο χάρτης αξιολογεί 1.000 περιοχές και ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί όποιο σημείο του πλανήτη θέλει για να δει πόσο… διάσημο είναι.

Δείτε το Sightmap εδώ ή επιλέγοντας το παρακάτω στιγμιότυπο