choice

Σερφάροντας... στον αέρα !

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι κατά τη διάρκεια της απογείωσης αλλά και της προσγείωσης ενός αεροπλάνου, απαγορεύεται από τους επιβάτες η χρήση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα όμως με μία έκθεση της FAA (της επιτροπής της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ) η οποία διέρρευσε στην αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», το να χρησιμοποιούν οι επιβάτες ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια απογείωσης και προσγείωσης είναι απολύτως ασφαλές. Στην περίπτωση της σύνδεσης με το διαδίκτυο, με την προϋπόθεση, οι συσκευές να είναι συνδεδεμένες στο Wi-Fi του αεροπλάνου.

Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι να επισημάνουμε πως οι συνδέσεις «εδάφους» (μια τηλεφωνική κλήση για παράδειγμα ή μια πλοήγηση στο διαδίκτυο) εκτός Wi-Fi, θα εξακολουθούν να απαγορεύονται. 

Ο Πολ Μάιζνερ, αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής της Amazon και μέλος της επιτροπής της FAA, δήλωσε ότι «οι εφαρμογές που μπορεί να βρίσκονται σε λειτουργία σε ένα smartphone, δεν πρόκειται να προκαλέσουν πρόβλημα ασφάλειας στο αεροσκάφος».

Από την άλλη πλευρά, πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν πως η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών εν ώρα πτήσης είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στα συστήματα πλοήγησης του αεροπλάνου.

Πάντως πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν Internet στο επιβατικό κοινό τους μέσω του δικτύου Wi-Fi του στόλου τους.