choice

Το σπίτι των Πολεμιστών Terracotta στα έγκατα της γης

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένα από τα ωραιότερα μέρη της Κίνας είναι η επαρχία Shaanxi,η οποία μάλιστα θεωρείται ένα από τα λίκνα του κινέζικου πολιτισμού.

Η πρωτεύουσά της Xi'an, είναι η πρώτη από τις τέσσερις αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας και ο τόπος όπου βρίσκεται η φημισμένη παγόδα της μεγάλης άγριας Χήνας και το λείψανο του  Xuanzang.

Στην ίδια επαρχία συναντά κανείς και το βουνό Huashan με ύψος 2.100 μέτρα, με τις απίστευτα απόκρημνες πλαγιές του και το τρομακτικό μονοπάτι που κατασκευάστηκε στα 1800 και το οποίο μόνο οι ατρόμητοι πεζοπόροι τολμούν να το διαβούν.

Στην επαρχία αυτή όμως βρίσκεται και ένα από τα πιο όμορφα “μυστικά” του πλανήτη, θαμμένο 85 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.
Πρόκειται για ένα σπήλαιο, η εξωτερική όψη του οποίου δεν μαρτυρά σε καμία περίπτωση αυτό που θα συναντήσει κάποιος στο εσωτερικό του.

 

Γνωστό και ως “Το σπίτι των Πολεμιστών Terracotta”, το συγκεκριμένο σπήλαιο είναι φτιαγμένο κυριολεκτικά από πάγο, ενώ εικάζεται πως είναι τριών εκατομμυρίων ετών!
Ο παγωμένος κόσμος του σπηλαίου δεν λιώνει ποτέ (ούτε το καλοκαίρι) και οι σπηλαιολόγοι πιστεύουν πως συμβαίνει αυτό εξαιτίας του σχήματος του σπηλαίου αλλά και του φυσικού αέρα που πνέει στο εσωτερικό του.

Το ονειρικό αυτό τοπίο από πάγο φωτίζεται από περισσότερες από 200 λάμπες και μάλιστα κάθε “δωμάτιό” του έχει το δικό του ξεχωριστό χρώμα.
Το σπήλαιο αποτελεί δημοφιλέστατο τουριστικό προορισμό και εξαιτίας της αυξημένης επισκεψιμότητας, οι τουρίστες επιτρέπεται να το εξερευνήσουν περπατώντας αποκλειστικά στις ξύλινες γέφυρες και στα μονοπάτια τα οποία έχουν κατασκευαστεί. Επίσης, η επίσκεψη διαρκεί μία ώρα (και όχι παραπάνω), καθημερινά και μόνο τους μήνες από Μάιο έως και Οκτώβριο.