choice

Hua Shan: To πιο επικίνδυνο μονοπάτι

To Hua Shan είναι ένα από τα πέντε ιερά βουνά της Κίνας και ένα από τα πιο δημοφιλή της αξιοθέατα. Βρίσκεται στην επαρχία Shaanxi και φημίζεται για την απίστευτη φυσική ομορφιά του.

Διαθέτει πέντε κορυφές και αν το δει κανείς από μία συγκεκριμένη γωνία, μοιάζει με λουλούδι!  Όσοι καταφέρνουν να φτάσουν στην κορυφή, ανταμείβονται με μια απίστευτη θέα σε όλο το συγκρότημα του βουνού.
Αυτό όμως που έχει κάνει γνωστό το Hua Shan σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι το μονοπάτι του, που θεωρείται το πιο επικίνδυνο που υπάρχει.

«Σκαλιά του παραδείσου» ονομάζονται τα αμέτρητα σκαλιά που πρέπει να ανέβει κανείς για να ζήσει μία εμπειρία απερίγραπτη και μάλλον σοκαριστική. Πολλά σημεία του μονοπατιού είναι στενά και ξύλινα ενώ σε άλλα σημεία κυριολεκτικά δεν υπάρχει μονοπάτι, απλά χρειάζονται γνώσεις ορειβασίας για να περάσεις από γκρεμούς και να καταφέρεις να συνεχίσεις.

Μόνο οι τολμηροί επιλέγουν να διασχίσουν το μονοπάτι το οποίο καταλήγει σε έναν παλιό ναό που μετατράπηκε στο «σπίτι του τσαγιού». Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα φλιτζάνι δροσερό τσάι.

Δυστυχώς τα μονοπάτια του Hua Shan είναι τόσο επικίνδυνα που πολλές προσπάθειες για να τα περάσεις καταλήγουν σε θανατηφόρα δυστυχήματα.

Αν δεν έχετε καμία διάθεση για τέτοιου είδους περιπέτειες, μπορείτε απλά να πάρετε το τελεφερίκ που υπάρχει και το οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι επισκέπτες.