choice

Νέα, ψηφιακή εποχή για το ελληνικό γραμματόσημο

«Από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο».

Αυτός είναι ο τίτλος της νέας σειράς γραμματοσήμων που δόθηκαν στην κυκλοφορία από τα ΕΛΤΑ.

Η ψηφιακή εποχή έφτασε και για το ελληνικό γραμματόσημο, όπου για πρώτη φορά πάνω του απεικονίζεται γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC).

Ο χρήστης μπορεί να σκανάρει το γραμματόσημο της κλάσης 0,72 ευρώ και να συνδεθεί με το site της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο έχει στο κινητό του όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που παρέχουν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ. Έχει στη διάθεσή του διευθύνσεις καταστημάτων, ωράριο λειτουργίας και παροχή υπηρεσιών e-shop.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «το ψηφιακό ταχυδρομείο είναι πλέον «ανάγκη επιτακτική» και η ελληνική ταχυδρομική επιχείρηση «δεν θα μπορούσε παρά να ενσωματώσει τις σύγχρονες τεχνολογικές επιταγές, με στόχο την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας και της μέγιστης δυνατής απόδοσης των υπηρεσιών».

Τα νέα γραμματόσημα ψηφιακού τύπου θα διατίθενται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014 (υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να εξαντληθούν νωρίτερα από την συγκεκριμένη ημερομηνία).

Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε πλήρεις σειρές θα τις βρείτε στα ταχυδρομικά καταστήματα και στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα.