choice

Τίτλοι τέλους για τον Winamp

Μετά από 15 χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο, ο Winamp media player «ρίχνει αυλαία»...

Η είδηση ανακοινώθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Winamp, AOL πριν από λίγες ημέρες. Η ιστοσελίδα της γνωστής μουσικής υπηρεσίας δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από τις 20 Δεκεμβρίου, ενώ η κίνηση αυτή θα επηρεάσει και όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες που συνεργάζονταν με τον Winamp.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως δημιουργοί του Winamp ήταν δύο φοιτητές, οι Justin Frankel και Dmitry Boldyrev . Ο media player τους, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1997 και ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους music players της εποχής. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η υπηρεσία απέκτησε φανατικό κοινό και το 2002 εξαγοράστηκε από την AOL έναντι του ποσού των 80 εκατ. δολαρίων.

Τα τελευταία χρόνια η Winamp διέθεσε στο κοινό εκδόσεις για λειτουργικά συστήματα Mac αλλά και για συσκευές Android. Όμως ο διαρκώς αυξανόμενος ανταγωνισμός από νεότερες πλατφόρμες όπως η Pandora, το Spotify και το iTunes επέφερε συρρίκνωση των χρηστών της με αποτέλεσμα το κλείσιμό της.

Φυσικά, ο Winamp player δεν θα σταματήσει να λειτουργεί στον υπολογιστή σας και για το λόγο αυτό, όσοι θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση v5.66 από εδώ και θα μπορείτε όπως είπαμε να το κάνετε έως στις 20 Δεκεμβρίου 2013.

Το φανατικό κοινό του Winamp έχει ήδη ξεκινήσει ένα καινούργιο forum ενώ ταυτόχρονα μαζεύονται υπογραφές εδώ για να ζητηθεί από την AOL να μη διακόψει τη λειτουργία του...