choice

«Αμμόλοφοι παγωτού» στην Αυστραλία

Ο Jordan Cantelo είναι αυστραλός φωτογράφος τοπίου και δεν χάνει την ευκαιρία να “αιχμαλωτίσει” με την φωτογραφική του μηχανή κάθε εικόνα που θα καταφέρει να τον μαγέψει. Η αγάπη του για τη φωτογραφία ξεκίνησε από τα σχολικά του χρόνια, όταν με μία φωτογραφική μηχανή μιας χρήσης, απαθανάτιζε ότι του κέντριζε το ενδιαφέρον.

Χρόνια αργότερα όταν ταξίδεψε στην Γαλλία, συνειδητοποίησε πως η φύση είναι αυτή που προσφέρει τα καλύτερα θέματα, τις ωραιότερες και πιο συγκλονιστικές εικόνες.
Σε μία επίσκεψή του στην παραλιακή πόλη Lancelin της Αυστραλίας, αντίκρισε τους αμμόλοφους αυτούς οι οποίοι φτάνουν σε ύψος τα 30 μέτρα και έχουν το παρατσούκλι «αμμόλοφοι παγωτού».

«Οι αμμόλοφοι μοιάζουν καλυμμένοι με χιόνι αλλά η οφθαλμαπάτη αυτή προκαλείται επειδή η άμμος είναι τόσο λευκή. Κάνει τόσο πολλή ζέστη που δεν το πιστεύεις. Είναι σουρεαλιστικό να περπατάς ανάμεσα σε αυτούς τους αμμόλοφους και έχει τόση ησυχία που μπορεί πραγματικά να αρχίσεις να σκέφτεσαι πως είσαι σε άλλο κόσμο», τονίζει ο 31χρονος φωτογράφος.

«Την περισσότερη ώρα μπορείς να περιφέρεσαι και να μην βλέπεις κανέναν και ούτε καν να φαντάζεσαι πως η θάλασσα είναι τόσο κοντά. Μου αρέσει πολύ να κυκλοφορώ στη φύση και το μέρος που μεγάλωσα είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο», προσθέτει.