choice

Γνωρίστε τον...νεραϊδότοπο της Τροιζήνας

Μοιάζει με επίγειο παράδεισο και βρίσκεται μετά το χωριό της Τροιζήνας στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Πρόκειται για μια απόκρημνη περιοχή με άγρια ομορφιά, μια πανέμορφη χαράδρα με πλούσια βλάστηση, γεμάτη από πικροδάφνες, αιωνόβια δέντρα και πλατάνια.
Είναι ένα φαράγγι στους ορεινούς όγκους της Τροιζήνας, που σε αποζημιώνει και με το παραπάνω αν κάνεις τον κόπο να το επισκεφτείς.

Ονομάζεται “Διαβολογέφυρο”, γιατί λένε πως στις πέτρες του γεφυριού, υπάρχουν ακόμη τα ίχνη από πατημασιές κατσίκας, ίσως και του διαβόλου!!!
Ο θρύλος λέει πως ο πασάς της περιοχής διέταξε τον κορυφαίο πρωτομάστορα να κατασκευάσει γιοφύρι, στον Χρυσορρόα, το ποτάμι του Δαμαλά. Αν αρνιόταν θα τον αποκεφάλιζε! Οι δύο πρώτες προσπάθειες για την κατασκευή γεφυριού ήταν αποτυχημένες και έτσι ο πρωτομάστορας στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια, προκειμένου να μην χάσει το κεφάλι του, έκανε συμφωνία με το Διάβολο να τον βοηθήσει, προσφέροντας την ψυχή του.

Στο βάθος του φαραγγιού τρέχει ένα μικρό ποτάμι, το οποίο κατεβαίνει από τα βουνά δημιουργώντας σε ορισμένα σημεία του μικρές λίμνες, ανάμεσα από τεράστια βράχια. Εκπληκτικό μέρος για περπάτημα, κατάβαση, αναρρίχηση, κολύμβηση ή και βουτιές!
Ένα φαράγγι καταπράσινο όπου το τοπίο εναλλάσσεται με βράχια, καταρράκτες και μικρές λίμνες με πεντακάθαρο νερό.

Η είσοδος του φαραγγιού βρίσκεταισε υψόμετρο 565μ. ενώ το ίδιο το Διαβολογέφυρο βρίσκεται προς το τέλος της διαδρομής σε υψόμετρο 85μ. Κοντά στην έξοδο του φαραγγιού (προς τη μεριά της Τροιζήνας) βρίσκεται ο πανάρχαιος πύργος Θησέα ο οποίος επί Φραγκοκρατίας ονομάστηκε κάστρο Δαμάλα.