choice

Ο “έξυπνος” πράσινος τοίχος που καθαρίζει τον αέρα!

Χιλιοειπωμένο μα αληθινό: Η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει σοβαρά την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον. Τις τελευταίες δεκαετίες, στην Ευρώπη οι εκπομπές πολλών ατμοσφαιρικών ρύπων έχουν μειωθεί σημαντικά, ωστόσο οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρύπων παραμένουν σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο και τα προβλήματα ποιότητας του αέρα εξακολουθούν να είναι υπαρκτά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ατμοσφαιρική ρύπανση εξακολουθεί να μας απειλεί και δυστυχώς οδηγεί σε 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους ετησίως. 
Η εταιρεία Green City Solutions, στην προσπάθειά της να βοηθήσει και να καλυτερέψει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, δημιούργησε το CityTree, έναν φυτικό τοίχο high tech ο οποίος αναζωογονεί τον αέρα όσο και ένα δάσος!

Ο πρωτοποριακός πράσινος τοίχος με φυτά, που αφαιρεί τα επιβλαβή σωματίδια από τον αέρα,  έχει ίδια δύναμη καθαρισμού με 275 αστικά δέντρα! Το CityTree με ύψος περίπου 3 μέτρα και βάθος 2,19 μέτρα, τοποθετείται σε διάφορα σημεία των μεγαλουπόλεων, καθαρίζοντας τον αέρα από όλα τα βλαβερά στοιχεία.

Τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά, χρησιμοποιεί το νερό της βροχής, τα φωτοβολταϊκά του πάνελ και τις κεραίες του για να ρυθμίσει την υγρασία, την θερμοκρασία και την καλή κατάσταση του αφρού (από τον οποίο είναι φτιαγμένο) και μπορεί να απορροφά ως 240 τόνους αερίων, σκόνης και μικροσωματιδίων το χρόνο.

Δημιουργοί και εφευρέτες του City Tree είναι ο Γερμανός αρχιτέκτονας Dénes Honus και οι συνιδρυτές Victor Splittgerber, Wu Liang και Peter Sänger.
Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος πράσινος τοίχος έχει ήδη εγκατασταθεί σε 20 μητροπόλεις του κόσμου.