choice

Βόλτα στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου!

Μια μακρόστενη λωρίδα γης μέσα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, είναι αρκετή για να σε γοητεύσει και να σε κρατήσει δέσμιό της για πάντα.
Η Αμοργός, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, υποδέχτηκε πολλούς κατά το πέρασμα των χρόνων.
Πειρατές και περιηγητές τον 19ο αιώνα, χίπις τη δεκαετία του '70 που κατασκήνωναν στο Λακκί αλλά και νησιώτες οι οποίοι γύρευαν χρησμούς από το «λάλον ύδωρ» του Αϊ-Γιώργη του Βαρσαμίτη.

Η Αμοργός, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την φυσική άγρια ομορφιά, επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας Απέραντο Γαλάζιο (Le Grand Bleu 1988) του Luc Besson και ήταν τότε που απέκτησε δρόμους από άσφαλτο, μεγάλη δημοσιότητα και φυσικά πολλούς επισκέπτες!
Αέρας, θάλασσα, πέτρα που γυαλίζει στον ήλιο, η Χώρα του νησιού χτισμένη επίτηδες ανάμεσα σε λόφους ώστε να μην γίνεται αντιληπτή από θαλάσσης (μέτρο προστασίας κατά των πειρατών). Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι η πιο όμορφη χώρα των Κυκλάδων.  

Το αμοργιανό τοπίο συγκλονίζει τον επισκέπτη και οι παραλίες καλύπτουν κάθε απαίτηση. Κολύμπι στην Αγία Άννα με τα κρύα διάφανα νερά και την Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας γαντζωμένη στα απόκρημνα ψηλά βράχια!
Βουτιές στην Αιγιάλη, την μεγαλύτερη σε μήκος παραλία του νησιού ή στην παραλία του Μούρου με τους θεόρατους βράχους που δημιουργούν φυσική σκιά. Ο Όρμος της Καλοταρίτισσας, η μικρή Βλυχάδα, ο Όρμος Λίβερου είναι μερικές ακόμα από τις πολλές επιλογές για κολύμπι στα φημισμένα νερά της Αμοργού.

Γεμάτη καλόγουστα bar και cafe, κυρίως στη Χώρα και στην Αιγιάλη, ψαροταβέρνες και ουζερί, το βέβαιο είναι ότι σε αυτό το νησί θα δοκιμάσεις γεύσεις μοναδικές από φρέσκα προϊόντα και φυσικά θα γευτείς τη διάσημη ψημένη ρακή.
Η Αμοργός, με το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα που αντιστέκεται στο πέρασμα των χρόνων, “παντρεύει” αρμονικά το παλιό με το νέο και μας υπόσχεται ημέρες ξεγνοιασιάς, ηρεμίας αλλά και διασκέδασης!