choice

Αρχιπέλαγος Mergui: 800 νησιά ασύγκριτης ομορφιάς!

Ο Αυστριακός καπετάνιος Thomas Bruning, ο οποίος εδώ και δύο δεκαετίες περίπου ταξιδεύει σε κάθε σημείο του πλανήτη μας, θεωρεί τη θάλασσα και τον άνεμο ως ότι το πιο «μαγικό υπάρχει». Γνωρίζοντας το αρχιπέλαγος Mergui δήλωσε πως «Το Mergui με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι αν και ο κόσμος αλλάζει τόσο γρήγορα, εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία που παραμένουν ανέγγιχτα και παρθένα».

800 νησιά, τα περισσότερα από τα οποία είναι ακατοίκητα, περιλαμβάνει το αρχιπέλαγος Mergui στην Myanmar. Πρόκειται για ένα μέρος παρθένο, με ονειρεμένες παραλίες, χρυσαφένια άμμο, γαλαζοπράσινα νερά αλλά και πυκνή ζούγκλα που κάνει την προσέλευση κόσμου...απαγορευτική.

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της Myanmar έδωσε άδειες σε σκάφη να ανοίξουν τα πανιά τους με ιδιωτικά δρομολόγια, οπότε όλο και περισσότερος κόσμος έμαθε την περιοχή. Μία περιοχή που όμως εξακολουθεί να στερείται κάθε είδους τουριστικών υποδομών. Εκεί ο επισκέπτης έχει την αίσθηση πως ο χρόνος γυρίζει πίσω και απολαμβάνει ένα αυθεντικό εξωτικό τοπίο, ανέγγιχτο και ανόθευτο.

Στο αρχιπέλαγος Mergui, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ζουν και οι Moken γνωστοί και ως τσιγγάνοι της θάλασσας. Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ζουν σε χειροποίητες βάρκες, σε αντίθεση με τους νομάδες που βρίσκονται στην ενδοχώρα της Ταϊλάνδης. Η βασική πηγή του εισοδήματός τους είναι φυσικά το ψάρεμα, ενώ οι χρηματικές συναλλαγές αποτελούν κάτι σχετικά καινούργιο για αυτούς.