choice

Αυτό είναι το μικρότερο bar στον κόσμο

Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στο Μιλάνο, ως γνήσιος επισκέπτης που σέβεται τον εαυτό του, σίγουρα δεν θα παραλείψεις να επισκεφτείς τα κυριότερα αξιοθέατα.
Τον Καθεδρικό Ναό (Duomo), το κέντρο της Λυρικής Οπερας Teatro alla Scala, το Μουσείο Castello Sforzesco, την gallery Pinacotecca di Brera και την Galleria Vittorio Emmanuelle II.

Θα κάνεις τη βόλτα σου στις γραφικές υπαίθριες αγορές αλλά και στα πανέμορφα πάρκα που στολίζουν την πόλη, όπως το Sempione, θα επισκεφτείς μουσεία και θα περπατήσεις στην περίφημη Viale Monte Napoleone με τα πιο λαμπερά και σικάτα καταστήματα.

Σαν πέσει το σκοτάδι, θα επιλέξεις να δειπνήσεις σε ένα από τα μικρά και ψαγμένα εστιατόρια της Brera, μιας περιοχής με στενάκια και πεζόδρομους και μόλις έρθει η ώρα για ένα ποτάκι σίγουρα θα ανακαλύψεις κάποιο bar που σου ταιριάζει.

Μεταξύ αυτών και ένα ιδιαίτερο bar, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως το μικρότερο στον κόσμο! Αν σκεφτούμε πως το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 4 τ.μ. τότε σίγουρα πρόκειται για ένα bar μινιατούρα.

Ονομάζεται BackDoor 43 και βρίσκεται στην οδό Ripa di Porta Ticinese.
Ο χώρος είναι πραγματικά πολύ μικρός και εντέχνως διακοσμημένος από την Simona Cozzupoli, με τρία σκαμπό ενώ κάθε πελάτης μπορεί να παραμείνει εκεί για δύο ώρες μόνο, ώστε να προλάβουν να πιουν το ποτό τους όλοι όσοι έχουν κάνει κράτηση.

Χαρακτηριστική φιγούρα αυτή του ιδιοκτήτη ο οποίος κρύβεται πίσω από ένα bar, ποτέ δεν βλέπεις το πρόσωπό του παρά τη μάσκα που φοράει, ενώ τα ποτά λαμβάνονται μέσα από ένα μικρό άνοιγμα, χέρι με χέρι.

Το BackDoor 43 έχει φανατικό κοινό, ανάμεσα στο οποίο και πολλούς διάσημους που θέλουν να απολαύσουν τα δημιουργικά cocktails ή τις σπάνιες ετικέτες ποτών.