choice

Sagaya: Μια αξέχαστη εμπειρία γευσιγνωσίας!

Στη Ginza του Tokyo υπάρχει ένα εστιατόριο το οποίο προσφέρει στους πελάτες του μία διαφορετική γευστική εμπειρία.
Δεν είναι οι εξαιρετικές γεύσεις των πιάτων που κάνουν το εστιατόριο Sagaya να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αλλά το περιβάλλον στο οποίο οι πελάτες μπορούν να γευματίσουν.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης συνεργάστηκαν με το καλλιτεχνικό στούντιο Teamlab και κατάφεραν να μετατρέψουν μία από τις τραπεζαρίες τους σε έναν χώρο που αλλάζει συνεχώς, αντανακλώντας τις  μεταβαλλόμενες εποχές της Ιαπωνίας. Ο εντυπωσιακός χώρος συνδυάζει κομψή κουζίνα και κεραμική τέχνη με προβολές σε πραγματικό χρόνο που καλύπτουν τοίχους και τραπέζια του εστιατορίου.

Όταν ένα πιάτο τοποθετείται στο τραπέζι, ο κόσμος που περιέχεται σε αυτό απελευθερώνεται και ξεδιπλώνεται στο τραπέζι και στον περιβάλλοντα χώρο. Για παράδειγμα, ένα πτηνό ζωγραφισμένο σε κεραμικό πιάτο απελευθερώνεται και μπορεί να βρεθεί πάνω στο κλαδί ενός δέντρου που έχει επίσης απελευθερωθεί από ένα άλλο πιάτο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια διαδραστική απεικόνιση, με χρώματα και φώτα που εκπλήσσουν τον κόσμο”, λένε οι δημιουργοί.

Επιπλέον, οι προβολές επηρεάζονται και από την συμπεριφορά των πελατών. Αν για παράδειγμα είσαι ακίνητος, ένα μικρό πουλί μπορεί να καθίσει στο χέρι σου και με μία κίνηση του χεριού σου θα πετάξει μακριά.