choice

Στο Λονδίνο ετοιμάζεται το πρώτο πλωτό πάρκο!

Πράσινη πόλη δεν είναι αυτή που έχει τα περισσότερα πάρκα, αλλά εκείνη που έχει καθιερώσει και υιοθετήσει τις απαραίτητες δράσεις στις υποδομές της με τέτοιο τρόπο, ώστε και το περιβάλλον να προστατεύεται και το κυριότερο, οι κάτοικοί της να νιώθουν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Το τελευταίο διάστημα πολλές μεγαλουπόλεις έχουν θέσει πλέον σε προτεραιότητα την ανακύκλωση, τις πράσινες ταράτσες και όλες εκείνες τις δράσεις που μειώνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη και φρενάρουν την αλλαγή του κλίματος.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η ύπαρξη χώρων πρασίνου εντός των πόλεων, δεν συμβάλει μόνο στην διατήρηση του περιβάλλοντος και στην προστασία της βιοποικιλότητας, αλλά και στην βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των δημοτών της κάθε πόλης.

Το Λονδίνο, στα πλαίσια της πράσινης ανάπλασης που επιχειρεί ώστε να καταστεί φιλικό προς το περιβάλλον και προς τους κατοίκους του, είναι έτοιμο να υποδεχτεί το πρώτο ευρωπαϊκό πλωτό πάρκο. Πρόκειται για μια μεγάλη πλατφόρμα 730 τετραγωνικών μέτρων που θα σταθμεύσει στο κανάλι Grand Union, προσφέροντας μια όαση πράσινου ανάμεσα στα σύγχρονα κτίρια της πόλης.

Οι δημιουργοί του πάρκου φιλοδοξούν ότι σύντομα η πλατφόρμα θα μετατραπεί σε βιότοπο για διάφορα πτηνά, ενώ πέρα από την πράσινη όαση θα αποτελεί και χώρο δημιουργίας, καθώς οι κάτοικοι θα μπορούν να φυτεύουν και εκείνοι τα δικά τους φυτά σε ειδικούς χώρους, περνώντας τον ελεύθερο χρόνο τους  στην... «φύση».

Ευελπιστούμε ότι το πλωτό πάρκο θα δημιουργήσει προβληματισμό και συζήτηση, που θα οδηγήσει σε δράση για πιο πράσινες και γενικότερα πιο ανθρώπινες πόλεις.