choice

Hallstatt: Ίσως το ωραιότερο χωριό της Αυστρίας!

Στο Αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, χτισμένο στην απότομη όχθη της λίμνης Hallstättersee και σε υψόμετρο 508 μέτρων, βρίσκεται ένα χωριό που δύσκολα μπορεί να το περιγράψει κανείς με λόγια.

Το Hallstatt, το οποίο χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.χ., είναι ένα ονειρεμένο χωριό με κάθε γωνιά του να αποτελεί και ένα υπέροχο cart postal. Δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό των Άλπεων!

Γεμάτο παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, στενά δρομάκια και φιλόξενους κατοίκους, προσελκύει πλήθος επισκεπτών αποτελώντας μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Το τοπικό μουσείο διαθέτει στις προθήκες του σπάνια έργα τέχνης, η Ευαγγελική εκκλησία νεο-γοτθικού ρυθμού χτισμένη το 1861 δεσπόζει στην κεντρική πλατεία, ενώ κρίνεται απαραίτητη και μια βόλτα στο παρεκκλήσι του Αγίου Μιχαήλ.

Πλαισιωμένο από τους ορεινούς όγκους Hallstaettersee και Dachstein, το Hallstatt είναι ιδανικό για περιηγήσεις. Ακολουθώντας τον παλιό δρόμο με την συγκλονιστική πανοραμική θέα στο χωριό και τη λίμνη, ανακαλύπτεις έναν εντυπωσιακό καταρράκτη. Σε εκείνο το σημείο βρίσκεται και το τελεφερίκ το οποίο οδηγεί στο παλαιότερο ίσως, αλατωρυχείο του κόσμου!

Είναι ίσως περιττό να αναφέρουμε πως το Hallstatt αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.