choice

Η δημοφιλής “Devil’s Den” θαμμένη σε βάθος 18 μέτρων!

Στις 2 Απριλίου του 1513, ο Ισπανός εξερευνητής Juan Ponce-de Leon διεκδίκησε την Φλόριντα για το ισπανικό στέμμα και την ονόμασε «Αγία Ημέρα των Λουλουδιών». Από εκείνη την ημέρα, η περιοχή έμεινε γνωστή ως «η Ανθισμένη» (La Florida) και αποτελεί μέχρι σήμερα τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις της εξερεύνησης και των υποβρύχιων καταδύσεων.

Στα σμαραγδένια νερά της φιλοξενεί το Υποβρύχιο Μουσικό Φεστιβάλ με την θαυμάσια υποβρύχια τοπογραφία, τις παρθένες περιοχές για καταδύσεις στο Tavernier και στο Big Pine Key, ενώ κάτω από την επιφάνεια των εξωτικών νησιών της, ζει ένας ξεχωριστός κόσμος ψαριών ανάμεσα στους κοραλλιογενείς υφάλους. Επιπλέον, στο Εθνικό Θαλάσσιο Καταφύγιο Florida Keys αναπαύεται το ναυάγιο του Spiegel Grove. Πρόκειται για ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού που βυθίστηκε το 2002 και τώρα βρίσκεται στα 39 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα σε χρωματιστά ψάρια και κοράλλια.

Ο πιο ξεχωριστός προορισμός όμως που προσφέρει την απόλυτη εμπειρία κατάδυσης, είναι αναμφισβήτητα η “Τρύπα του Διαβόλου” ή όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι “Devil’s Den”. Βρίσκεται στο Williston της Φλόριντα και είναι κυριολεκτικά περικυκλωμένη από ένα καταπράσινο δάσος. Πρόκειται για μια φυσική καταβόθρα  θαμμένη σε βάθος 18 μέτρων μέσα σε ένα υπόγειο σπήλαιο και αποτελεί πόλο έλξης για δύτες που φτάνουν από όλο τον κόσμο για να εξερευνήσουν τα μυστικά και τις ομορφιές του προϊστορικού σπηλαίου.

Στα ζεστά νερά του κρύβεται πλήθος από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ενώ τα απολιθώματα που είναι διάσπαρτα στα τοιχώματα και στον πυθμένα της υπόγειας σπηλιάς, χρονολογούνται από το Πλειστόκαινο (περίοδος των Παγετώνων).
Η “Devil’s Den” αποτελεί προορισμό παγκόσμιας κλάσης για τους οικολόγους και τους σπηλαιοδύτες, οι οποίοι συρρέουν κάθε χρόνο για να την γνωρίσουν κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά της.