choice

Δρένια: Γιατί...σαν τη Χαλκιδική δεν έχει

Οι ντόπιοι τα ονομάζουν Γαιδουρονήσια και πρόκειται για ένα σύμπλεγμα έξι μικρών νησιών τα οποία βρίσκονται απέναντι από την Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.

Τα συγκεκριμένα νησάκια είναι ακατοίκητα αλλά “ζωντανεύουν” κάθε καλοκαίρι από το πλήθος των τουριστών που τα επιλέγουν ώστε να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και το εξωτικό τοπίο.

Αμμώδεις ακτές, μικροί κολπίσκοι και νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, συνθέτουν μία εικόνα μαγευτική που σε καλεί να γίνεις μέρος της. Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό νησί που κατοικείται και τους περασμένους αιώνες αποτελούσε μετόχι της Μονής Βατοπεδίου, όπου έμεναν μοναχοί οι οποίοι ασχολούνταν με την καλλιέργεια της γης και την κτηνοτροφία.

 

Τα νησάκια Δρένια μπορείτε να επισκεφτείτε μόνο μέσω θαλάσσης με δύο τρόπους. Με ιδιωτικό σκάφος που θα σας μεταφέρει ή νοικιάζοντας μηχανοκίνητη βαρκούλα όπου δε χρειάζεται δίπλωμα ή από την Αμμουλιανή όπως επίσης και από τη σκάλα Ουρανούπολης όπου υπάρχουν τουριστικά καραβάκια που πηγαίνουν στα νησάκια καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η συστάδα των έξι νησιών δημιουργεί μια μεγάλη “γαλάζια λίμνη” σπάνιας φυσικής ομορφιάς. 
Στο video του John Haanity μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το μαγευτικό νησιωτικό τοπίο.