choice

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος πύργος παρατήρησης της Βρετανίας

Στις 4 Αυγούστου, άνοιξε για το κοινό ο ψηλότερος κάθετος πύργος παρατήρησης στον κόσμο, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Ο λόγος για το «British Airways i360», ένα φουτουριστικό τουριστικό αξιοθέατο στην παραλιακή πόλη του Brighton.

Το έργο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Marks Barfield Architects και έχει ύψος 162 μέτρων προσφέροντας συγκλονιστική θέα στην πόλη, τη Μάγχη αλλά και το παράκτιο τοπίο του Sussex.
Το γυάλινο κυκλικό κέλυφος το οποίο είναι 10 φορές μεγαλύτερο από τις κάψουλες του London Eye, μεταφέρει μέχρι και 200 άτομα ταυτόχρονα στα «ουράνια» χαρίζοντας μία πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Τα σχέδια για τον πύργο καταρτίστηκαν το 2005, όμως το έργο βρέθηκε σε αδιέξοδο το 2008 εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ευτυχώς, αναβίωσε το 2014 από το τοπικό συμβούλιο,  χρηματοδοτήθηκε με δάνειο από το γραφείο διαχείρισης του χρέους του Ηνωμένου Βασιλείου και ολοκληρώθηκε φέτος.

Η διαδρομή της γυάλινης κάψουλας του «British Airways i360» από το έδαφος μέχρι τα «σύννεφα» και πίσω, διαρκεί από 20 έως 30 λεπτά ενώ δεν θα λειτουργεί όταν οι άνεμοι θα είναι μεγαλύτεροι από την κλίμακα 8 και με ταχύτητα η οποία θα ξεπερνά τα 44χλμ/ώρα.