choice

Βουτιές, στην “κρυφή” παραλία της Κεφαλλονιάς

Το νησί της Κεφαλλονιάς είναι γνωστό για τις υπέροχες παραλίες του (και όχι μόνο) και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών κάθε χρόνο.
Υπάρχει μια γωνιά του νησιού την οποίοι λίγοι γνωρίζουν και όσοι την έχουν επισκεφτεί μιλούν για έναν επίγειο παράδεισο, για ένα “ησυχαστήριο” που δεν θέλεις να εγκαταλείψεις.

Πρόκειται για την παραλία Κουτσουπιά μεταξύ Σάμης και Πόρου στα ανατολικά της Κεφαλλονιάς, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο δια θαλάσσης.

Μια παραλία τροπικών χρωμάτων με βαθιά γαλανά νερά, λευκή άμμο, ψιλά βότσαλα και πυκνή βλάστηση. Ολόγυρά της υπάρχουν κυπαρίσσια, πουρνάρια και φυσικά κουτσουπιές, το μεσογειακό αυτό δέντρο με τα εντυπωσιακά ροζ άνθη από το οποίο πήρε και το όνομά της η παραλία.

Για να κολυμπήσει κάποιος στα νερά της θα πρέπει να φτάσει εκεί είτε με καραβάκι από τον Πόρο ή τη Σκάλα, είτε πεζοπορώντας μέσα από τα πανέμορφα μονοπάτια της περιοχής.
Συχνά ο ορειβατικός σύλλογος της Κεφαλονιάς διοργανώνει εξορμήσεις προς την Κουτσουπιά, ενώ τα μέλη του και οι φίλοι δεν παραλείπουν να την επισκέπτονται για να την καθαρίσουν.