choice

Οι μυστηριώδεις πυραμίδες του Αμαζονίου

Τροπικό δάσος Αμαζονίου ή αν προτιμάτε “πνεύμονας της Γης”, μια και το 20% του οξυγόνου του πλανήτη παράγεται από αυτό.
Το μεγαλύτερο και πλουσιότερο σε είδη, από όλα τα τροπικά δάση του πλανήτη μας, απαράμιλλο σε βιοποικιλότητα.
Μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου τα μυστήρια είναι πολλά και ένα από αυτά βρίσκεται στην περιοχή Manu νοτιοανατολικά του Περού.

Πρόκειται για τις πυραμίδες Paratoari, συμμετρικά τοποθετημένες δομές, που όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, δεν θα μπορούσαν να είναι φυσικοί σχηματισμοί, αλλά κατασκευασμένες από ανθρώπινα χέρια. Υπάρχει βέβαια και η άποψη (την οποία συμμερίζονται πολλοί) πως οι πυραμίδες αυτές είναι απλά φυσικοί σχηματισμοί ψαμμίτη.

Οι αινιγματικές πυραμιδικές δομές εντοπίστηκαν για πρώτη φορά μέσω της NASA με αριθμό δορυφορικών φωτογραφιών C-S11-32W071-03, οι οποίες κυκλοφόρησαν το 1976. Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα παρακίνησαν πολλούς ερευνητές να επισκεφτούν την περιοχή ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο οι πυραμίδες χτίστηκαν από κάποιον αρχαίο πολιτισμό, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στον χρόνο.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει οριστεί από πολλούς ερευνητές στο παρελθόν ως ο τόπος όπου οι Ίνκας κρύφτηκαν μετά την προέλαση των Ισπανών κατακτητών, είναι πολύ πιθανό οι ίδιοι να δημιούργησαν μνημεία και δομές που διασώζονται έως και σήμερα.

Ίσως μια μέρα λυθεί το μυστήριο των πυραμίδων Paratoari, ίσως πάλι και να παραμείνει ένα αίνιγμα που θα ζητάει πάντα τη λύση του...