choice

Ακρωτήρι «Δράστης»: Μαγεύει με την μοναδικότητά του!

Όμορφη, ρομαντική, κοσμοπολίτισσα, με πλούσια ιστορία και απέραντη φυσική ομορφιά, η Κέρκυρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των ξεναγήσεων. 
Το νησί που μάγεψε ποιητές και βασιλιάδες, ο τόπος που φιλοξένησε τον πολυμήχανο Οδυσσέα και επέλεξε ο Ποσειδώνας για να χαρεί τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη, είναι ο τόπος που αναζωογονεί μυαλό και πνεύμα.

Η Κέρκυρα είναι γεμάτη από γωνιές αξιοζήλευτες, από παραλίες με χρυσή άμμο ή πολύχρωμα βότσαλα, από πεντακάθαρα νερά και μονοπάτια που αν τα περπατήσεις σου επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές γωνιές, είναι το ακρωτήριο «Δράστης» στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Πολύ κοντά στην τοποθεσία Περουλάδες και σε ένα τοπίο γεμάτο πλούσια βλάστηση, βρίσκεται κρυμμένος ένας μικρός παράδεισος για στιγμές ηρεμίας και απόλυτης επαφής με τη φύση.
Πρωταγωνιστής, ένας κεντρικός βράχος ο οποίος πλαισιώνεται από μικρότερες νησίδες, μέσα σε κρυστάλλινα νερά! 

Πρόκειται για ένα τοπίο επιβλητικό, σαγηνευτικό και αμόλυντο με απόκρημνα ιζηματογενή στρώματα και αργιλώδη βράχια τα οποία έχουν σχηματίσει μια οροσειρά κατά μήκος μιας μεγάλης ακτογραμμής. Όπου και αν σταθεί το βλέμμα, γαληνεύει και γεμίζει ομορφιά.

Το ακρωτήρι «Δράστης» μοιάζει με μικρό φιόρδ και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Κέρκυρα, σίγουρα δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε!