choice

Μοναδικό Fly Slalom πάνω από τις Άλπεις κόβει την ανάσα

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Red Bull Air Race, Hannes Arch, κατάφερε για άλλη μια φορά να μας εντυπωσιάσει και να μας εκπλήξει ευχάριστα με τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει.

Ο ριψοκίνδυνος πιλότος δοκίμασε τα όριά του πετώντας με ταχύτητα 300χλμ/ώρα μέσα από το υψηλότερο αιολικό πάρκο του κόσμου, εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη όσων τον παρακολούθησαν.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στις Άλπεις της Στυρίας στην Αυστρία, σε υψόμετρο 1.900μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και ο ίδιος κατάφερε να πραγματοποιήσει κάτι που μέχρι σήμερα φαινόταν αδύνατο.

Είναι η πρώτη φορά που τα εμπόδια των αγώνων Red Bull Air Race δεν είναι φουσκωτοί πυλώνες οι οποίοι σκάνε όταν χτυπηθούν από τους πιλότους και όπως γίνεται αντιληπτό, ένα χτύπημα από λάθος σε μια από τις ανεμογεννήτριες ύψους 70μ. θα ήταν μοιραίο. O Αrch ελίχθηκε με απόλυτη ακρίβεια αλλάζοντας γρήγορα κατεύθυνση σε πολύ μικρές αποστάσεις και το θέαμα κυριολεκτικά...καθηλώνει.

Ο Αυστριακός πιλότος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και ανακουφισμένος μετά από την παράτολμη επίδειξη εκμυστηρεύτηκε.
"Όταν έχεις ένα τέτοιο αιολικό πάρκο στα πόδια σου και το προσπερνάς συχνά στις πτήσεις σου, κάποια στιγμή θα θελήσεις να περάσεις και από μέσα. Κάθε στιγμή πρέπει να έχεις απολύτως ξεκάθαρο στο μυαλό σου ότι μπροστά σου έχεις ανεμογεννήτριες και πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς ποια θα είναι η επόμενη κίνησή σου".

Μέχρι το επόμενο Red Bull Air Race που θα πραγματοποιηθεί στο Spielberg σε λίγες μέρες, προσδεθείτε και απολαύστε τα παρακάτω video.