choice

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας βρίσκεται ο “Δρόμος της Αγάπης”;

Είτε είσαι ρομαντικός είτε όχι, εάν βρεθείς στο συγκεκριμένο χωριό θα μπεις σίγουρα στον πειρασμό να περπατήσεις στον περίφημο “Δρόμο της Αγάπης”.

Πρόκειται για μία από τις πιο απολαυστικές διαδρομές της ορεινής Αρκαδίας και βρίσκεται στη Βυτίνα, το πιο ζωντανό και τουριστικά αναπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου.

Σεργιανίζοντας στα γραφικά σοκάκια του χωριού αντικρίζεις πολλά παλιά αρχοντικά, σπίτια χτισμένα από πέτρα αλλά και από το ντόπιο μαύρο μάρμαρο.

Σημείο αναφοράς είναι ζωντανή πλατεία της Βυτίνας με την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα η οποία οικοδομήθηκε το 1846 με κύριο υλικό μαύρο μάρμαρο από τη γύρω περιοχή.

Πολύ κοντά και το Λαογραφικό Μουσείο όπως επίσης και το εκθετήριο μελιού που στεγάζεται στο Τριανταφυλλίδιο Κληροδότημα.

Από τα πιο δημοφιλή σημεία για περίπατο και ο “Δρόμος της Αγάπης”, μία μικρή σχετικά διαδρομή ανάμεσα σε αρωματικούς σφένδαμους και πλάτανους. Δέντρα που αποτελούν καταφύγιο για πολλά πουλιά τα οποία με το τιτίβισμά τους δίνουν την δική τους μουσική παράσταση.

Ο συγκεκριμένος δρόμος ονομάστηκε έτσι από πολύ παλιά. Από την εποχή που οι νέοι του χωριού έκαναν εκεί τον περίπατό τους φλερτάροντας με τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσσοντας βλέμματα αλλά και μηνύματα. Ο πανέμορφος δεντροσκέπαστος δρόμος ξεκινά σχεδόν από την πλατεία και καταλήγει στον εθνικό δρόμο Τριπόλεως Βυτίνας.