choice

Ένα υποβρύχιο δωμάτιο περιτριγυρισμένο από...καρχαρίες!

Το παλαιότερο και ένα από τα πιο εντυπωσιακά ενυδρεία στον κόσμο, βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Κατασκευάστηκε στην περιοχή όπου δεσπόζει ο Πύργος του Άιφελ, ενώ από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις υδάτινες πύλες του αποτέλεσε πόλο έλξης για τους λάτρεις του υγρού κόσμου.

Το Aquarium de Paris είναι γνωστό για την πλούσια θαλάσσια ζωή του, για τα 38 είδη καρχαριών που φιλοξενεί, για την διακόσμηση η οποία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ιουλίου Βερν «20 χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα», για τις προβολές ταινιών, αλλά πλέον και για έναν πιο ξεχωριστό λόγο.

Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου σε συνεργασία με τον οίκο σχεδίασης ubi bene και την εταιρία ενοικίασης καταλυμάτων από ντόπιους οικοδεσπότες airbnb, προχώρησαν στην κατασκευή ενός γυάλινου κυλινδρικού υπνοδωματίου σε βάθος 10 μέτρων, κυριολεκτικά κυκλωμένο από...καρχαρίες.

Παράλληλα στις 11,12 και 13 Απριλίου, θα δοθεί η δυνατότητα σε τρεις επιλεγμένους μαζί με τους συνοδούς τους, να διανυκτερεύσουν για ένα βράδυ στο υποβρύχιο κατάλυμα. Οι υποψηφιότητες για τους τρεις τυχερούς γίνονταν δεκτές μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής και εκτός της δωρεάν διαμονής, θα περιλαμβάνονται και τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ είναι προφανές ότι θα διαφυλάσσονται οι προσωπικές στιγμές των επισκεπτών τις ώρες που θα θελήσουν να μείνουν μόνοι.

Κατά την άφιξή τους, οι τυχεροί του διαγωνισμού θα περιηγηθούν στο ενυδρείο και στον χώρο που θα διανυκτερεύσουν από τον υποβρύχιο φωτογράφο Fred Buyle.
"Θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία να μπορώ να δείξω στους ανθρώπους ότι μπορείς να κολυμπάς με καρχαρίες, να συμβιώνεις μαζί τους, χωρίς να συμβεί κάτι κακό. Πρέπει να τους προστατεύσουμε καθώς είναι σημαντικό κομμάτι του οικοσυστήματος. Εάν εξαφανιστούν, ουσιαστικά θα εξαφανιστεί και το ανθρώπινο γένος", δήλωσε πρόσφατα ο Fred Buyle στο Reuters.