choice

Λύθηκε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων;

Το περίφημο «Τρίγωνο των Βερμούδων» βρίσκεται ανάμεσα στις Βερμούδες, το Miami της Florida  και το San Juan  του Puerto Rico, καλύπτοντας μια τεράστια θαλάσσια περιοχή 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Περίεργες στρεβλώσεις του χρόνου, απαγωγές από εξωγήινους, χαμένη Ατλαντίδα και σκοτεινές συνωμοσίες, είναι μόνο μερικές από τις θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν το μυστήριο φαινόμενο.

Οι ρεαλιστικές ιστορίες που το συνοδεύουν είναι τραγικές, οι μύθοι γύρω του όμως γοήτευσαν και συνεχίζουν να γοητεύουν, παρότι σχετικές εκθέσεις έχουν διαστρεβλωθεί, ενώ ακόμη και πρόσφατα περιστατικά έχουν μεγαλοποιηθεί και έχουν γίνει θρύλοι, αφού ουσιαστικά στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις, παραμερίστηκαν.

Την απομυθοποίηση του Τριγώνου των Βερμούδων επιχειρεί μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Αρκτικής της Νορβηγίας, προκαλώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
 
Οι Νορβηγοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η εξαφάνιση των πλοίων και των αεροσκαφών από τα ραντάρ, έχει να κάνει με υποβρύχιες εκρήξεις που σημειώνονται στην υποθαλάσσια περιοχή.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον βυθό της θάλασσας του Barents έφερε στο φως την ύπαρξη τεράστιων υποβρύχιων κρατήρων, οι οποίοι πολύ πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί από την  συσσώρευση μεθανίου που έχει διαρρεύσει από κοιτάσματα φυσικού αερίου από τις ακτές της Νορβηγίας.

«Υπάρχουν πολλοί γιγαντιαίοι κρατήρες στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στην κεντροδυτική θάλασσα του Barents και αυτοί αποτελούν την αιτία τεράστιων εκρήξεων φυσικού αερίου. Μάλιστα, οι εκρήξεις που προκάλεσαν και τη διάνοιξη των κρατήρων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δυνητικά κινδύνους για τα πλοία που ταξιδεύουν στη θάλασσα του Barents, αλλά και να παρέχουν και μία εξήγηση για την απώλεια πλοίων και αεροσκαφών στο αποκαλούμενο Τρίγωνο των Βερμούδων», δήλωσαν οι ερευνητές στους  Sunday Times.

Με την παραπάνω θεωρία φαίνεται να συμπλέει και ο Ρώσος επιστήμονας Igor Yeltsov  του Ινστιτούτου Trofimuk, ο οποίος θεωρεί ότι στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων, η μετατροπή του παγωμένου μεθανίου σε τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου θερμαίνει τα νερά της περιοχής και οδηγεί τα πλοία στον βυθό της θάλασσας.

Περισσότερα αποτελέσματα και λεπτομέρειες για την έρευνα θα δοθούν στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημόνων, όπου θα συζητήσουν αν οι υποβρύχιες εκρήξεις είναι ικανές να προκαλέσουν τη βύθιση πλοίων.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν η παραπάνω θεωρία τελικά επικρατήσει και δώσει την πολυπόθητη απάντηση για ότι συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το τελευταίο μήνυμα που έστειλε η χαμένη πτήση 19 τον Δεκέμβριο του 1945 «Φαίνεται να μπαίνουμε σε άσπρα νερά. Είμαστε εντελώς χαμένοι», εξακολουθεί να στοιχειώνει την απαγορευμένη περιοχή.