choice

Ο θρύλος επιστρέφει...Ο Τιτανικός 2 σαλπάρει το 2018

Το ακριβές αντίγραφο του Τιτανικού ετοιμάζεται αυτή την περίοδο και αναμένεται να σαλπάρει το 2018, 106 χρόνια μετά το παρθενικό και τελευταίο ταξίδι του θρυλικού Τιτανικού που χάθηκε στα νερά του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.

Το όνειρο του  Αυστραλού μεγιστάνα Clive Palmer (ιδιοκτήτη της εταιρείας Blue Star Line), είναι να δει τον Τιτανικό να σκίζει ξανά τα κύματα της θάλασσας, πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι στον Ινδικό Ωκεανό από το κινεζικό λιμάνι Jiangsu με προορισμό το Dubai.

Το πιστό αντίγραφο του Τιτανικού δεν θα είναι και τόσο “πιστό” μια και θα πρέπει να έχει τέσσερα μέτρα μεγαλύτερο πλάτος από το πρωτότυπο, καθώς έτσι επιβάλλουν οι διεθνείς κανονισμοί. Ένα ακόμη στοιχείο που θα το διαφοροποιεί από το πρωτότυπο είναι ότι οι επιφάνειές του θα είναι συγκολλημένες και όχι καρφωμένες μεταξύ τους. Επίσης, σε αντίθεση με το αυθεντικό, το νέο πλοίο θα διαθέτει αρκετές σωσίβιες λέμβους και σύγχρονα συστήματα εκκένωσης, ενώ σε ένα κατάστρωμα του σκάφους θα υπάρχουν αντίγραφα από τις σωσίβιες λέμβους του Τιτανικού.

Η σημερινή εκδοχή του πιο διάσημου κρουαζιερόπλοιου θα έχει μήκος 270 μέτρα, 53 μέτρα ύψος και θα ζυγίζει σύμφωνα με την Belfast Telegraph 40.000 τόνους.
Το νέο σκαρί θα διαθέτει εννέα πατώματα και 840 καμπίνες συνολικής χωρητικότητας 2.400 επιβατών όπως και καμπίνες για τα 900 μέλη του πληρώματος. Ο Τιτανικός 2 θα είναι επίσης εξοπλισμένος με πισίνα, χαμάμ και γυμναστήριο.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος marketing της εταιρίας Blue Star Line, ο νέος Τιτανικός θα είναι ένα πολύ σύγχρονο πλοίο, με εξελιγμένα συστήματα GPS και υπερσύγχρονα ραντάρ και γενικά οτιδήποτε πρέπει να έχει ένα πλοίο του 21ου αιώνα.