choice

Fabrica do Chocolate για μια διαμονή...σοκολατένια!

Μία πρώτη σκέψη είναι ότι ένα τέτοιο ξενοδοχείο, θα περίμενε να το συναντήσει κάποιος σε μία πόλη της Ελβετίας, της χώρας δηλαδή που θεωρείται η πατρίδα της σοκολάτας.
Οι Ελβετοί σοκολατοποιοί γέννησαν την ιδέα της σοκολάτας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα και οι κάτοικοι της Ελβετίας καταναλώνουν την περισσότερη σοκολάτα από τους κατοίκους κάθε άλλης χώρας!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι μεγαλύτερες και γνωστότερες εταιρείες παραγωγής σοκολάτας βρίσκονται στην Ελβετία. Όπως επίσης και το “Τρένο της σοκολάτας”, με αφετηρία του την πόλη Montreux και διαδρομή που (μέσα από όμορφα φυσικά τοπία) καταλήγει στην πόλη Broc όπου βρίσκεται το εργοστάσιο σοκολάτας της Nestle.

Το συγκεκριμένο όμως ξενοδοχείο το συναντάμε στην Πορτογαλία. Πρόκειται για το Fabrica do Chocolate στην πόλη Viana Do Castelo, σε απόσταση λίγων λεπτών από την Πλατεία Praca da Republica.

 

Το 4 αστέρων ξενοδοχείο λατρεύει τη σοκολάτα και την έχει ως κύριο θέμα του, με τα
18 συνολικά δωμάτιά του να αποπνέουν έναν...σοκολατένιο αέρα! Μπορεί κάποιος να επιλέξει το “Chocolat”, το “Μαύρη Σοκολάτα”, το “Λευκή Σοκολάτα” ή το “Σοκολάτα Γάλακτος” ενώ σε κάθε δωμάτιο θα συναντήσει εικαστικές αναφορές σε “Valrhona”, “Regina” και “Willy Wonka”. 

Στο κτίριο όπου βρίσκεται τώρα το Fabrica do Chocolate, παλιά λειτουργούσε μονάδα παραγωγής σοκολάτας. Σήμερα, το ξενοδοχείο αποτελεί μια ιστορική υπενθύμιση με το μουσείο που λειτουργεί μέσα σε αυτό και το οποίο φυσικά είναι αφιερωμένο στη γλυκιά αμαρτία μικρών και μεγάλων. Τη σοκολάτα....