choice

Spotted Lake: Η ασυνήθιστη λίμνη με τις κηλίδες

Όταν η φύση έχει έμπνευση (κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά) σχεδιάζει τα καλύτερα μοτίβα!
Στην πόλη Osoyoos στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, υπάρχει μια λίμνη η οποία προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο από κάθε σημείο του κόσμου.

Η Spotted Lake (ή λίμνη με τις κηλίδες) αποτελεί πραγματικά ένα εντυπωσιακό, φυσικό φαινόμενο. Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πολλά και διαφορετικά ορυκτά (θειικό μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο, ασήμι, τιτάνιο...) η εικόνα που παρουσιάζει δεν μοιάζει με την εικόνα μιας συνηθισμένης λίμνης.

Κάθε καλοκαίρι το νερό της εξατμίζεται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγάλα “κομμάτια” των ορυκτών. Αναλόγως με τη σύνθεση σε μεταλλικά στοιχεία οι κηλίδες αλλάζουν χρώμα από λευκό σε ανοιχτό κίτρινο, πράσινο ή ακόμη και μπλε.

Το θειικό μαγνήσιο, το οποίο κρυσταλλώνεται το καλοκαίρι, συμβάλλει στο να δημιουργηθεί αυτό το εντυπωσιακό σκηνικό. Επιπλέον, την ίδια εποχή δημιουργούνται και αυτοί οι φυσικοί διάδρομοι που κάνουν τις κηλίδες να ξεχωρίζουν περισσότερο.

Τα ορυκτά της Spotted Lake χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή πυρομαχικών κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η συγκεκριμένη περιοχή λίγα χρόνια αργότερα τέθηκε υπό τον έλεγχο μιας οικογένειας για περίπου 40 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας φράχτης προστασίας της όχθης της λίμνης από τη δημόσια πρόσβαση, η λίμνη είναι ορατή για τους τουρίστες που κάνουν μια στάση για να την θαυμάσουν.