choice

Η άγρια ομορφιά του Καναδά

Με 36 Εθνικούς Δρυμούς στις 13 επαρχίες του, ο Καναδάς μπορεί να υπερηφανεύεται για την εκπληκτική φυσική ομορφιά που διαθέτει. Οι Εθνικοί Δρυμοί καλύπτουν μια έκταση 303.571 τετρ. χλμ., που αντιστοιχεί στο 3% της συνολικής χερσαίας έκτασης της χώρας.

Με σημαντικό φυσικό πλούτο, που εκτείνεται από την άγρια ζωή, πανίδα και χλωρίδα και θαυμαστά φυσικά τοπία μέχρι και το βόρειο σέλας, ο Καναδάς αποτελεί τον παράδεισο του φυσιολάτρη. Βέβαια τον παράδεισο αυτό φροντίζει να τον προστατεύει και η πολιτεία όπως και οι πολίτες οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα.

Χιονισμένες βουνοκορφές, λίμνες, νησιά, φιόρδ, εκτεταμένοι παγετώνες, δάση και κοιλάδες, εντυπωσιακοί καταρράκτες και βραχώδεις ακτές, φαράγγια, θερμές πηγές και μυστηριώδης σπηλιές, συνθέτουν τοπία που τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά.

Ο Stevin Tuchiwsky είναι πολιτικός μηχανικός από το Calgary της Alberta και συνηθίζει να ταξιδεύει, αποτυπώνοντας με τη φωτογραφική του μηχανή την εκθαμβωτική ομορφιά της χώρας του. 
Ο 30χρονος Stevin ανεβάζει τις φωτογραφίες του στα social media ώστε να τις “μοιραστεί” με τους περισσότερους από 100.000 φίλους του.

Πολλές φορές, για να αναδείξει την κλίμακα των όγκων που φωτογραφίζει, προσθέτει και το ανθρώπινο στοιχείο στις φωτογραφίες του ποζάροντας είτε ο ίδιος είτε κάποιος από τους συνταξιδιώτες του.

Όπως λέει και ο ίδιος “Το να φωτογραφίζεις τη φύση προσφέρει κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο, ποτέ δεν ξέρεις τι θα δεις ή τι θα συναντήσεις....είναι αυτές οι στιγμές που σε αφήνουν άφωνο, που με καθοδηγούν".