choice

Trift Bridge: Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα των Άλπεων!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μία από τις πλέον θεαματικές πεζογέφυρες του κόσμου. Η Trift Bridge των Άλπεων, διασχίζει το φαράγγι πάνω από τη λίμνη Triftsee στην περιοχή Gadmen της Ελβετίας.

Με μήκος που φτάνει τα 170 μέτρα και κατασκευασμένη 100 μέτρα πάνω από το έδαφος, η θέα που προσφέρει είναι συγκλονιστική! Βέβαια όσοι πάσχουν από υψοφοβία σίγουρα δεν μπαίνουν στον πειρασμό να τη διαβούν...

Όσοι όμως το τολμούν, ανταμείβονται από τις μοναδικές εικόνες που αντικρίζουν καθώς περνούν το φαράγγι πάνω από τη λίμνη ανάμεσα σε δυο βουνά!

 

Η πεζογέφυρα πήρε το όνομά της από τον παγετώνα Trift, κάτω από τον οποίο το 2004 χτίστηκε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο ώστε να συλλέγει και να ελέγχει τα νερά του παγετώνα. Ήταν όμως απαραίτητη μία γέφυρα για την πρόσβαση του σταθμού και έτσι κατασκευάστηκε η Trift Bridge.

Εξαιτίας της ομορφιάς του τοπίου η περιοχή συγκέντρωνε πλήθος κόσμου, οπότε προκειμένου να είναι ανοικτός ο χώρος και για το κοινό, η γέφυρα έπρεπε να γίνει πιο ισχυρή. Έτσι λοιπόν αντικαταστάθηκε ολόκληρη και παραδόθηκε ανανεωμένη το 2009. Το ειδικό σύστημα ανάρτησης για να σταθεροποιηθεί η κατασκευή και η εξειδικευμένη στήριξη σε περίπτωση ακραίων ταχυτήτων ανέμου, καθιστούν τη γέφυρα απόλυτα ασφαλή. 

Η δομή της βασίζεται στις παραδοσιακές γέφυρες του Νεπάλ, που είναι φτιαγμένες από σχοινί και είναι η μεγαλύτερη και υψηλότερη στις Άλπεις. Η Trift Bridge δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες που τολμούν να τη διασχίσουν.