choice

Εκεί όπου...Πάντα Βρέχει!

Ευρυτανία, ένας τόπος που βρίθει από αξιοθέατα αλλά και ιστορικές τοποθεσίες.

Βουνά και ποτάμια, πετρόχτιστα χωριά, μοναστήρια, πέτρινα γεφύρια και μία φύση που σε προσκαλεί να γίνεις ένα μαζί της.
Από την φημισμένη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό κι από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, η Ευρυτανία σε κάθε γωνιά της, αποζημιώνει τον επισκέπτη και με το παραπάνω!

Μία από τις τοποθεσίες που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση, βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Ευρυτανίας με την Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για το φαράγγι το οποίο σχηματίζεται ανάμεσα στον ορεινό όγκο της Καλιακούδας και το όρος Πλατανάκι.

Το όνομά του; “Πανταβρέχει” ή αν προτιμάτε “Πάντα Βρέχει”!

Δυσπρόσιτο, γοητευτικό, άγριο και επιβλητικό, γεμάτο μικρούς και μεγάλους καταρράκτες που καλύπτουν τις βραχώδεις πλαγιές συνθέτοντας ένα ονειρεμένο τοπίο.

Όμορφα χρώματα, πυκνή βλάστηση και πρωταγωνιστής της περιοχής το παγωμένο νερό του Κρικελλοπόταμου που με το πέρασμα των χρόνων σμίλεψε το έδαφος δίνοντάς του διάφορα σχήματα.

Το μήκος του φαραγγιού δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα όμως αυτά είναι αρκετά για να απολαύσει ο επισκέπτης το μεγαλείο της φύσης. Εδώ ο κάθε φυσιολάτρης βρίσκει αυτό που ονειρεύεται ενώ οι λάτρεις των extreme sports, ανάλογα με την εποχή που θα επισκεφτούν το “Πάντα Βρέχει”, μπορούν να επιλέξουν διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες.

Ιδανική περίοδος για να βρεθεί κάποιος στο “διαμάντι” της Ευρυτανίας είναι από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.