choice

Λίμνη Sorvagsvatn: Τα μαγικά κόλπα της φύσης!

Στο νησί Vagar στις Νήσους Faeroes, υπάρχει μια λίμνη που δε μοιάζει με καμιά άλλη.

Ονομάζεται Sorvagsvatn (αν και είναι επίσης γνωστή με την ονομασία Leitisvatn), καλύπτει μία έκταση 3,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε...πλεονεκτική θέση.

Δεσπόζει πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και μοιάζει να αιωρείται στον ορίζοντα! Στην ουσία, η επιφάνεια της λίμνης είναι περίπου 30 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και περιβάλλεται από έναν υψηλότερο βράχο ο οποίος εμποδίζει το νερό να κυλήσει προς τον ωκεανό. Τη μοναδική διέξοδο του νερού προς τη θάλασσα αποτελεί ο καταρράκτης Bøsdalafossur. Η λίμνη Sorvagsvatn εκτός από την ξεχωριστή ομορφιά της έχει και την δική της ιστορία.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βρετανικός στρατός επέλεξε ένα σημείο πολύ κοντά στη λίμνη ώστε να κατασκευάσει ένα μικρό αεροδρόμιο. Επίσης χτίστηκε και ένας σταθμός που θα εξυπηρετούσε τα υδροπλάνα. Το Catalina του Βρετανικού Ναυτικού, ήταν το πρώτο υδροπλάνο το οποίο προσθαλασσώθηκε στα νερά της λίμνης το 1941.

Αυτό το φυσικό στολίδι μεταξύ Ισλανδίας και Νορβηγίας, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και ταυτόχρονα πιο παράξενα τοπία του κόσμου!