choice

«Το Βασίλειο» του ουρανού που συναρπάζει!

Ο ουρανός, με την απεραντοσύνη και το μυστήριο που τον περιβάλει, αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον άνθρωπο.

Ο Γάλλος φωτογράφος, γραφίστας και παραγωγός Seb Janiak, μέσα από μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο “Το Βασίλειο”, μας παρουσιάζει τον ουρανό με έναν τρόπο που προκαλεί δέος.

Συνδυάζοντας με κόπο και υπομονή εκατοντάδες φωτογραφίες, δημιουργεί έναν κόσμο φαντασίας του ταραχώδη ουρανού. Ο καλλιτέχνης εστιάζει στη φύση και στις μυστηριώδης δυνάμεις της ώστε να δημιουργήσει εξαιρετικές εικόνες που σε καθηλώνουν.

Για κάθε μία από τις τελικές συνθέσεις του οι οποίες κυμαίνονται από 8 έως 15 gigabytes, ο φωτογράφος χρησιμοποίησε από 50 έως 200 μεμονωμένες φωτογραφίες. Μάλιστα πριν ξεκινήσει να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες, σκιαγράφησε σε χαρτί το τελικό σχέδιο και κατόπιν επέλεξε τις λήψεις των σύννεφων που ταιριάζουν στην συγκεκριμένη εικόνα.

 

Όπως δήλωσε και ο ίδιος “Λόγω της υψηλής ανάλυσης των πρωτότυπων λήψεων παίρνει καιρό, περίπου ένα μήνα, να επιλέξω τα σύννεφα που μου κάνουν, να τις επεξεργαστώ και να κόψω το κομμάτι που θέλω. Μετά χρειάζομαι άλλον ένα μήνα για να τις συνδυάσω...”

Για να φωτογραφήσει ενδιαφέροντες σχηματισμούς σύννεφων, ο καλλιτέχνης ταξίδεψε σε τροπικές περιοχές όπως: Μπαχάμες, Μαϊάμι, Μαυρίκιος και Ταϊλάνδη.
Μέχρι σήμερα ο Seb Janiak έχει δημιουργήσει 31 εικόνες ως μέρος της συλλογής “Το Βασίλειο” ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο προσθήκης περισσότερων φωτογραφιών στο μέλλον.