choice

Miniatur Wunderland: η μεγαλύτερη πόλη μινιατούρα στον κόσμο!

Στο Αμβούργο της Γερμανίας, βρίσκεται μια “μικρή χώρα των θαυμάτων” που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους!

Πρόκειται για έναν κόσμο σε μικρογραφία, δημιουργία των αδερφών Frederick και Gerrit Browns, οι οποίοι το 2009 θέλησαν να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο τρενάκι του κόσμου και τελικά κατάφεραν να “χτίσουν” μία αξιοζήλευτη πόλη.

Μία πόλη όπου “ταξιδεύουν” περισσότερα από 700 τρένα, 4.000 αυτοκίνητα, αεροπλάνα, αρκετά πλοία και 160.000 διαφορετικές φιγούρες ανθρώπων!

Το Miniatur Wunderland καλύπτει μία έκταση περίπου 1300 τετραγωνικών μέτρων και συνεχώς ανανεώνεται με καινούργια εκθέματα. Παρά το μέγεθος αλλά και την πληθώρα των εκθεμάτων, αυτό που κυριολεκτικά εντυπωσιάζει είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε ώστε να κατασκευαστούν όλα τα παραπάνω.

 

Τα περισσότερα από τα αντικείμενα της έκθεσης έχουν δική τους “ζωή”. Τα φώτα των δρόμων και των σπιτιών ανάβουν μόλις πέσει το σκοτάδι, διάφορα γεγονότα διαδραματίζονται όλες τις ώρες (αστυνομικά οχήματα κυνηγούν εγκληματίες, πυροσβεστικά σπεύδουν σε πυρκαγιές, ανθρώπινες μινιατούρες καυγαδίζουν, ερωτεύονται...) ενώ υπάρχουν κρυφά κουμπιά τα οποία ενεργοποιούν δραστηριότητες.

Το όλο σχέδιο "τρέχει" από ένα πολύ εξελιγμένο λογισμικό, ενώ μόνο η ανάπτυξη του αεροδρομίου κόστισε 3,5 εκ. ευρώ! Για την ολοκλήρωση της εκπληκτικής αυτής έκθεσης, χρειάστηκαν 10 χρόνια εντατικής δουλειάς από τους αδερφούς Browns και πάνω από 4 τόνους ατσάλι και 700 κιλά τεχνητό γρασίδι.

Η Miniatur Wunderland αποτελεί ένα μέρος που μπορεί κανείς να θαυμάσει τον υπέροχο κόσμο της μικροτεχνίας.