choice

Το Ναύπλιο ανάμεσα στις 100 value for money πόλεις παγκοσμίως!

Ένα από τα βασικότερα κριτήρια, ειδικά όσον αφορά στα ταξίδια μας, είναι η σχέση ποιότητας-κόστους. Δηλαδή το κατά πόσο αυτό που πληρώνουμε ανταποκρίνεται στην ποιότητα αυτού που λαμβάνουμε.

Γνωστή μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών και πληροφοριών, πραγματοποίησε έρευνα και μας παρουσιάζει την κατάταξη με τις 100 value for money πόλεις παγκοσμίως, οι οποίες συνδυάζουν ποιότητα και χαμηλό κόστος.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη λίστα περιλαμβάνονται πόλεις που δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, ωστόσο, ο δείκτης ικανοποίησης όσων τις έχουν επισκεφτεί είναι πολύ υψηλός.

 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η κινεζική πόλη Fenghuang με ποσοστό δημοτικότητας 98,01%, ακολουθεί η Mostar στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την τρίτη θέση καταλαμβάνει το βουλγαρικό Veliko Tarnovo, τέταρτο στη σειρά έρχεται το Novi Sad της Σερβίας, ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με άλλη μία πόλη της Κίνας την Pingyao.

Μέσα στις 100 value for money πόλεις και συγκεκριμένα στην 63η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 93,56%, φιγουράρει και το Ναύπλιο ενώ λίγο πιο κάτω και με δημοτικότητα μεγέθους 92,99% βρίσκεται και η Λάρνακα της Κύπρου.

Σε μία αντίστοιχη έρευνα για τις πιο δημοφιλείς πόλεις παγκοσμίως, η Αθήνα κατέχει την 17η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 78,36% . Όσο για την πρώτη δεκάδα, αποτελείται από το Βελιγράδι, την Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα, το Σαντιάγιο, την Κωνσταντινούπολη, το Μπουένος Άιρες, την Μπανγκόκ, το Μεξικό, την Πράγα και τη Ρώμη.