choice

Shambles: Απόδραση στον μεσαίωνα

Στα βορειοανατολικά της Αγγλίας, βρίσκεται μία πόλη η οποία κατοικήθηκε για πρώτη φορά γύρω στα 71 μ.Χ. από τους Ρωμαίους. Μάλιστα κατά τον 8ο αιώνα υπήρξε το κέντρο του Βορρά και η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη μετά το Λονδίνο.

Πρόκειται για το York, (παλαιότερα αναφερόμενο ως Υόρκη) κτισμένο στη συμβολή των ποταμών Ouse και Foss στο βόρειο Yorkshire, με μακρά ιστορία και πλούσια κληρονομιά. Μία πόλη που περιβάλλεται από τείχη και μεταφέρει τον επισκέπτη νοερά στον μεσαίωνα με τα ιστορικά κτίριά της, τις πολλές εκκλησίες της, τα απομεινάρια ρωμαϊκών οχυρώσεων και πύργων όπως και τις ιστορικές γέφυρές της.

Στο York μπορεί να συναντήσει κανείς και το York Minster, τον μεγαλύτερο γοτθικό καθεδρικό ναό της βόρειας Ευρώπης, όπως επίσης και μία παραδοσιακή συνοικία η οποία αποτελεί ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας.

Ο λόγος για το Shambles, τη μεσαιωνική γειτονιά με τον στενό λιθόστρωτο δρόμο και τα ξύλινα κτίρια που κάποτε ήταν γνωστή ως “αγορά κρεάτων”, μια και το 90% των καταστημάτων που υπήρχαν ήταν κρεοπωλεία.

Σήμερα τα καταστήματα που συναντάμε είναι κοσμηματοπωλεία και αντικερί.

Το Shambles, το οποίο ψηφίστηκε και ως ο πιο γραφικός δρόμος στη Βρετανίας, αποτελεί ένα από τα πλέον επισκέψιμα μέρη της χώρας με πλήθος τουριστών να το τοποθετούν πολύ ψηλά στη λίστα των επιλογών τους.