choice

Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου ετοιμάζεται στο Dubai!

Το Εμιράτο του Περσικού Κόλπου, δεν σταματά να μας εκπλήσσει και να μας εντυπωσιάζει με τα κατασκευαστικά του θαύματα.

Αυτή τη φορά το Dubai, ετοιμάζεται να αποκτήσει το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, με μια πίστα σκι μήκους 1.2 χλμ. Να σημειωθεί ότι διαθέτει ήδη μια χιονοδρομική πίστα μήκους 400 μέτρων η οποία μάλιστα έχει κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο Guinness.

Εκτός όμως από το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο, θα αποκτήσει και την υψηλότερη “πολυκατοικία” παγκοσμίως, με ύψος που θα αγγίζει τα 711 μέτρα! Το κτίριο αυτό θα φιλοξενεί αποκλειστικά και μόνο διαμερίσματα και όχι γραφεία ή επιχειρήσεις.

Και τα μεγαλεπήβολα σχέδια δεν σταματούν εδώ μια και το καινούριο τουριστικό και οικιστικό σχέδιο που αποκαλείται Meydan One, θα περιλαμβάνει επίσης ένα φαντασμαγορικό σιντριβάνι με πίδακες νερού που θα εκτοξεύονται σε ύψος 420 μέτρων, ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων, ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο και μία μαρίνα.

Το συγκρότημα Meydan One με έκταση 3.6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, θα εκτείνεται από τον ιππόδρομο Meydan (στην έρημο του εμιράτου) μέχρι το Burj Khalifa, τον πιο ψηλό ουρανοξύστη ύψους 828 μέτρων ο οποίος ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Σεπτέμβριο του 2004 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2009.

Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Έκθεση του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο. Ολόκληρο το συγκρότημα υπολογίζεται ότι θα είναι ικανό να φιλοξενεί 78.000 ενοίκους.
Όσο για το κόστος του έργου, ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 6,2 δισ. ευρώ.

Τη χρονιά που μας πέρασε, το Dubai υποδέχτηκε 13,2 εκατομμύρια επισκέπτες και οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των τουριστών θα αυξηθεί στα 20 εκατομμύρια μέχρι το 2020.