choice

Έτσι θα είναι η Sagrada Familia μόλις ολοκληρωθεί

Αναμφίβολα πρόκειται για το πιο φιλόδοξο αρχιτεκτονικό έργο της Καταλωνίας, το οποίο αν και είναι ημιτελή, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο λόγος για την περίφημη Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, το τελευταίο έργο του Antoni Gaudi, ο οποίος δήλωνε πως ο Θεός έχει όλο το χρόνο του κόσμου και δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιαστεί, ώστε να ολοκληρώσει το αρχιτεκτονικό του όραμα. Έτσι λοιπόν, ενώ η κατασκευή της εντυπωσιακής ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ξεκίνησε το 1882, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2026 (όταν θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από το θάνατο του αρχιτέκτονα). Μετά τον θάνατο του Gaudi το 1926, η κατασκευή του έργου προχωρούσε με αργούς ρυθμούς και την περίοδο του Ισπανικού Εμφυλίου οι εργασίες σταμάτησαν για να ξεκινήσουν και πάλι την δεκαετία του '50.

Προς το παρόν συνεχίζει να κατασκευάζεται ουσιαστικά από χρήματα που εξασφαλίζονται από τις πωλήσεις των εισιτηρίων των περίπου 2,5 εκατομμυρίων τουριστών, οι οποίοι συρρέουν για να την θαυμάσουν από κοντά, αλλά και από κάποιες δωρεές ιδιωτών.

Υπολογίζεται πως όταν και η τελευταία πέτρα θα έχει τοποθετηθεί στη θέση της, η Sagrada Familia θα είναι η υψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, με ύψος που θα φτάνει τα 170 μέτρα.
Σήμερα η τεχνολογία μας επιτρέπει να δούμε πως θα είναι η εκκλησία όταν επιτέλους ολοκληρωθεί. Η 3D απεικόνιση δείχνει την πρόοδο αλλά και την ολοκλήρωση του έργου μέσα από ένα video που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.