choice

Ένα ελληνικό νησί ανάμεσα στους πιο πολύχρωμους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Είναι γεγονός ότι πολλοί επιστήμονες, γιατροί και ειδικοί ψυχικής υγείας, μελετούν εδώ και πολλά χρόνια τη σχέση μεταξύ χρώματος και διάθεσης.

Η επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ψυχολογία και στη συμπεριφορά των ανθρώπων είναι γνωστή και ειλικρινά, το να βρίσκεσαι σε έναν χώρο όπου κυριαρχούν τα φωτεινά, έντονα χρώματα, σε γεμίζει χαρά και αισιοδοξία!

Το ταξιδιωτικό portal Τravelversed έψαξε και ανακάλυψε τους 14 πιο πολύχρωμους προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ένας ελληνικός. Στη λίστα της ιστοσελίδας, πρωταγωνιστής είναι το χρώμα το οποίο κυριαρχεί είτε στο τοπίο, είτε στα σπίτια, στα φυτά, στη μαγευτική θάλασσα, είτε ακόμη και στην τέχνη.

Στην 8η θέση φιγουράρει και η δική μας Αμοργός, το νησί της ταινίας “Απέραντο γαλάζιο” με τα κρυστάλλινα νερά και τις σπηλιές που μαγεύουν τον επισκέπτη. Το Κυκλαδίτικο νησί το οποίο εξακολουθεί να διατηρεί τη λιτή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και την παραδοσιακή φυσιογνωμία του σε κάθε σημείο του. Στα σπίτια, στους αρχαίους πύργους, στο μεσαιωνικό κάστρο και τα εκκλησάκια του, στα πλακόστρωτα δρομάκια και τα σοκάκια του.

Η λίστα του Τravelversed με τις πιο πολύχρωμες πόλεις της Ευρώπης είναι η εξής:

1. Manarola  – Ιταλία
2. Stockholm – Σουηδία
3. Burano – Ιταλία
4. Scarborough  – Αγγλία
5. Wrocław  – Πολωνία
6. Menton – Γαλλία
7. Napoli  – Ιταλία
8. Αμοργός – Ελλάδα
9. Berlin  – Γερμανία
10. Venezia  – Ιταλία
11. Ebeltoft – Δανία
12. Lisse – Ολλανδία
13. Mala Strana – Τσεχία
14. Colmar – Γαλλία