choice

Bigar Cascade: Ένας ιδιαίτερος καταρράκτης στην Ευρώπη

Στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Ρουμανίας στην περιοχή Caras-Severin, βρίσκεται ένα από τα πλέον δημοφιλή και ξεχωριστά αξιοθέατα της χώρας.

Πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους καταρράκτες των Βαλκανίων και αναμφίβολα για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες στον κόσμο, εξαιτίας του ασυνήθιστου σχήματός του.

Ο Bigar Cascade είναι ιδιαίτερος, μοιάζει με καμπάνα, έχει σχεδόν 8 μέτρα ύψος και στην ουσία είναι ένας μεγάλος βράχος στα δάση της οροσειράς Anina, πλήρως καλυμμένος από βρύα.

Με το νερό να απλώνεται σε ολόκληρη την επιφάνεια του βράχου, η πτώση του είναι άκρως θεαματική στον ποταμό Minis που ρέει ακριβώς από κάτω.

Οι ντόπιοι τον αποκαλούν “το θαύμα από το Minis Canyon” και αισθάνονται υπερήφανοι που αυτό το αριστούργημα της φύσης βρίσκεται στον τόπο τους.

Ο Bigar Cascade δελεάζει τον επισκέπτη με έναν συνδυασμό που “παντρεύει” τέχνη και αρχιτεκτονική! Είναι λοιπόν λογικό το γεγονός ότι προσελκύει πολλούς ανθρώπους κάθε χρόνο οι οποίοι θέλουν να τον γνωρίσουν από κοντά και να “κλέψουν” λίγη από τη μαγεία του!

UPDATE 10Nov2015:

Ο επί σειρά ετών, σταθερός ακροατής του echoes.gr Στράτος Συνάθης βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο Βελιγράδι για προσωπικούς λόγους, όπου και είδε το άρθρο μας για τον "Bigar Cascade".

Λάτρης της φωτογραφίας, ταξίδεψε μέχρι την Ρουμανία για να τον αποθανατίσει, πράγμα όχι τόσο εύκολο όπως μας είπε, αναζητώντας πληροφορίες από τα σύνορα κι’όλας μια και δεν υπάρχουν οδηγίες ή πινακίδες που να σε οδηγούν εκεί. Ταξίδεψε συνολικά 6 ώρες ενώ επίσης η κατάβαση στο επίπεδο που βρίσκεται ο καταρράκτης, δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση…

Τον ευχαριστούμε θερμά για την φωτογραφία αλλά και για τα χαμόγελα που χάρισε στην ομάδα του echoes.gr και όπως ο ίδιος ανέφερε στην επικοινωνία που είχαμε: «Μακάρι όλα τα άρθρα σας να εμπνέουν τον κόσμο να ταξιδεύει στην ομορφιά του πλανήτη μας...».