choice

Αυτή είναι η νέα πρόταση για τροχόσπιτο!

Ονομάζονται Ecocapsules και έρχονται για να αλλάξουν τις συνήθειές μας στα ταξίδια!
Πρόκειται για οικο-κάψουλες σε σχήμα αυγού και μπορεί να μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως θα βρίσκονται στην αγορά στα τέλη του χρόνου.

Τα Ecocapsule είναι κινητά διαμερισματάκια τα οποία προσφέρουν όλες τις ανέσεις, είναι οικολογικά, αυτόνομα (καθώς λειτουργούν αποκλειστικά με ηλιακή και αιολική ενέργεια) και επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να “κατασκηνώσει” στα πιο extreme μέρη του κόσμου. Διαθέτουν τουαλέτα, ντους, κουζίνα, σαλόνι και φυσικά κρεβατοκάμαρα.

Η στέγη τους είναι εξοπλισμένη με 600W φωτοβολταϊκά, μαζί με μια ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια ισχύος 750W, τα οποία αποθηκεύουν την ενέργεια σε μια μπαταρία υψηλής απόδοσης.

Επιπλέον, έχουν και συλλέκτη βρόχινου νερού, με φίλτρα που εξασφαλίζουν πόσιμο νερό σε όποιο σημείο και αν ταξιδέψει κάποιος. Ζυγίζουν περίπου 1 τόνο και μεταφέρονται ως τροχόσπιτα, ή και με ρυμουλκό στο νερό ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές. 4,42 μέτρα μήκος, 2,23 μέτρα πλάτος και 2,54 μέτρα ύψος.

Ο σχεδιασμός αυτών των οικολογικών…εξοχικών ανήκει στο αρχιτεκτονικό γραφείο Nice Architects που εδρεύει στην Bratislava. Η αρχιτεκτονική ομάδα στηρίχθηκε σε οικολογικές προδιαγραφές και δημιούργησε αυτές τις μοναδικές "κάψουλες" με σκοπό να προσφέρουν στον ταξιδιώτη την άνεση και την λιτή πολυτέλεια στη μέση του...πουθενά!

Βέβαια, βασική επιδίωξη μέσα από τις Ecocaspules, είναι να αποτελέσουν αυτόνομους ερευνητικούς σταθμούς σε δύσβατα σημεία και την άγρια φύση ή ως τουριστικά καταφύγια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.