choice

Σύντομα το πρώτο θεματικό πάρκο εικονικής πραγματικότητας!

Οι ταινίες TRON και Matrix, ήταν οι πιο χαρακτηριστικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας που δημιούργησαν χαρακτήρες “παγιδευμένους στην εικονική πραγματικότητα”.

Βέβαια ο πρώτος άνθρωπος που συνέλαβε τον όρο “εικονική πραγματικότητα” ήταν ο Jason Lanier o οποίος το 1989 έδωσε τον παρακάτω ορισμό: "Ένα αλληλεπιδραστικό, τρισδιάστατο περιβάλλον, φτιαγμένο από υπολογιστή, στο οποίο μπορεί κάποιος να εμβυθιστεί."
Κατά τον Gigante: "Η εικονική πραγματικότητα είναι μια εμβυθισμένη, πολυ-αισθητική εμπειρία. Χαρακτηρίζεται από την ψευδαίσθηση της συμμετοχής σε ένα συνθετικό περιβάλλον και όχι απλώς από την εξωτερική παρατήρηση ενός τέτοιου περιβάλλοντος".

Η Startup The Void ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο του 2016, θα είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει το πρώτο θεματικό πάρκο εικονικής πραγματικότητας στην Πολιτεία της Utah στις ΗΠΑ. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες, καθώς το φυσικό περιβάλλον θα συνδυάζεται με την τεχνολογία και θα αποτελεί την απόλυτη εμπειρία στον κόσμο των video games.

Στο The Void θα ζήσετε μια εμπειρία χωρίς όρια. Θα καταπολεμήσετε εξωγήινους, θα ψελλίσετε ξόρκια, θα μπείτε σε σκοτεινά μπουντρούμια” γράφει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία.
Επιπλέον, οι τιμές θα είναι προσιτές ώστε να δώσουν σε όλους την δυνατότητα να εισέλθουν στον κόσμο του Matrix.
 
Σε αντίθεση με το παρελθόν, το οποίο ήταν γεμάτο υποσχέσεις οι οποίες τελικά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν γιατί οι τεχνολογίες και οι συνθήκες που επικρατούσαν δεν ήταν αρκετά ώριμες, το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας υπόσχεται μια συνεχή ανάπτυξη σε πιο στέρεες και λιγότερο ουτοπικές βάσεις.
 
Θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι δεν θα αργήσει η μέρα που η εικονική πραγματικότητα θα βρεθεί σε κάθε σπίτι, ιδιαίτερα αν υποστηριχθεί από τον τομέα της ψυχαγωγίας και των games.