choice

7 ελληνικά νησιά μέσα στα 10 καλύτερα της Μεσογείου!

 

Τα νησιά αποτελούν το κύριο μορφολογικό χαρακτηριστικό του ελληνικού χώρου και παράλληλα το συστατικό τμήμα του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας μας.

Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο της ευρωπαϊκής ηπείρου, καθώς στη χώρα μας βρίσκονται διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιουνίου περισσότερα από 6.000 νησιά και νησίδες!
 
Το εξαιρετικό κλίμα, η ασφάλεια των ελληνικών θαλασσών και οι μικρές αποστάσεις μεταξύ λιμανιών και ακτών, έχουν κάνει τα ελληνικά νησιά διάσημα και δημοφιλή στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Όσοι έχουν επισκεφθεί κάποια από τα ελληνικά νησιά έχουν γίνει μάρτυρες μιας απέραντης φυσικής ομορφιάς και παραδέχονται ξεκάθαρα, πως κάτι παρόμοιο δεν έχουν συναντήσει πουθενά αλλού στον κόσμο.
 
Πρόσφατα, δημοφιλής μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών, πραγματοποίησε έρευνα που αφορούσε τα δημοφιλέστερα νησιά της Μεσογείου για το 2015.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 30 νησιά μεταξύ των οποίων τα 13 είναι ελληνικά, ενώ τα 7 από αυτά φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα.
 
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η μαγευτική Ίος με ποσοστό δημοτικότητας 86,22%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Ύδρα. Ακολουθούν οι Κυκλάδες με την Φολέγανδρο, ενώ στην τέταρτη θέση εμφανίζεται ο πρώτος μη ελληνικός προορισμός, το Capri της γειτονικής Ιταλίας με ποσοστό 84,95%.
 
Το έντονο ελληνικό στοιχείο στη λίστα φτάνει μέχρι την όγδοη θέση με την Σαντορίνη, την Μύκονο, την Νάξο και την Πάρο, με τις πρώτες δέκα θέσεις της κατάταξης να ολοκληρώνονται με το ιταλικό νησί Lipari στην ένατη θέση και με την πορτογαλική Madeira στη δέκατη θέση.