choice

Furore: Το άγνωστο διαμάντι της ακτής Amalfi

Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ήταν ένας μικρός οικισμός που απλωνόταν κατά μήκος ενός γραφικού δρόμου πάνω από την ακτογραμμή. Ο οικισμός αυτός ήταν απλά ένα σύμπλεγμα κατοικιών χτισμένες στο βράχο, χωρίς κεντρική πλατεία και ότι άλλο μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα χωριό.
Το μέρος αυτό δεν ήταν ορατό από τους ταξιδιώτες και έτσι του δόθηκε ο τίτλος “το χωριό που δεν υπάρχει”.

Πρόκειται για το πανέμορφο Furore στην ακτή Amalfi, μεταξύ Amalfi και Positano στη γειτονική μας Ιταλία.
Πριν από χρόνια ο δήμαρχος ανέλαβε δράση και αποφάσισε να ξαναβάλει το χωριό στον χάρτη, προτρέποντας τους κατοίκους να βάψουν τα σπίτια τους με έντονα χρώματα έτσι ώστε να ξεχωρίζουν και να τραβούν τα βλέμματα των ταξιδιωτών.

Η έμπνευση αυτή του τότε δημάρχου, έγινε παράδοση η οποία διατηρείται μέχρι και σήμερα. Μάλιστα κάθε χρόνο και συγκεκριμένα τον μήνα Σεπτέμβριο, η περιοχή κατακλύζεται από καλλιτέχνες που καταφθάνουν από όλον τον κόσμο, για να λάβουν μέρος σε μία πρωτότυπη διοργάνωση η οποία τους προτρέπει να βάψουν τις προσόψεις των σπιτιών με τα χρώματα που προτιμούν οι ίδιοι.

Το Furore, το οποίο είναι χτισμένο σε ένα γραφικό και επιβλητικό φιόρδ, υπήρξε πάντα ένα φυσικό λιμάνι, γνωστό για την άνθιση του εμπορίου και την ανάπτυξη παλαιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων όπως μύλοι χαρτιού και ελαιοτριβεία.
Οι επισκέπτες του χωριού ενθουσιάζονται με τη φυσική ομορφιά του αλλά και με την μικρή παραδεισένια παραλία του που θεωρείται μία από τις ωραιότερες και πιο απομονωμένες του κόσμου.