choice

Hoia Baciu: Το “στοιχειωμένο” δάσος

Πανέμορφο, γεμάτο μυστήριο και θρύλους.

Το Hoia Baciu βρίσκεται στη Ρουμανία, κοντά στο Εθνολογικό Μουσείο της Τρανσυλβανίας και θεωρείται ένα από τα πιο ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου, μια και πολλά περίεργα συμβάντα λέγεται πως έχουν εκτυλιχθεί σε αυτό.

Ένας τοπικός θρύλος αναφέρεται σε έναν βοσκό ο οποίος πήγε στο δάσος και εξαφανίστηκε μαζί με τα 200 πρόβατά του χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Μία άλλη ιστορία, μιλά για μια γυναίκα η οποία μετά από έναν περίπατο στο δάσος εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε ξανά μετά από καιρό, χωρίς να μπορεί να υπολογίσει η ίδια πόσος χρόνος πέρασε. Μάλιστα στην τσέπη της, βρέθηκε και ένα αρχαίo αντικείμενο το οποίο δεν είχε μαζί της κατά την εξαφάνισή της.

Το “στοιχειωμένο” δάσος της Ρουμανίας πολλοί το αποκαλούν και «ρουμάνικο τρίγωνο των βερμούδων», μια και μετρά στο ενεργητικό του αρκετές εξαφανίσεις επισκεπτών που ποτέ δεν βρέθηκαν. Παράλληλα υπάρχουν και μαρτυρίες για ΑΤΙΑ ή ανεξήγητα ηλεκτρικά φαινόμενα.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μία πύλη που οδηγεί σε άλλη διάσταση καθώς είναι πολλές οι ιστορίες που ακούγονται για ανθρώπους οι οποίοι χάθηκαν στο δάσος και επέστρεψαν μετά από χρόνια φορώντας τα ίδια ρούχα και δίχως να θυμούνται τίποτα από το διάστημα της απουσίας τους!

Οι ντόπιοι που γνωρίζουν πολύ καλά το Hoia Baciu το θεωρούν δαιμονισμένο και καταραμένο. Οι λάτρεις των μεταφυσικών φαινομένων, οι κυνηγοί φαντασμάτων, οι ερευνητές μεταφυσικής δραστηριότητας, καθώς και παραψυχολόγοι, έχουν ασχοληθεί μαζί του προσπαθώντας να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή χημείας του πανεπιστημίου της περιοχής, Dr. Adrian Patrut, το Hoia-Baciu είναι ένα από τα μοναδικά μέρη μεταφυσικής δραστηριότητας στον κόσμο, λόγω της ποικιλίας, της έντασης και της πολυπλοκότητας των δραστηριοτήτων αυτών. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, εάν περάσει κανείς πολύ χρόνο μέσα στο δάσος θα παρουσιάσει συμπτώματα όπως αϋπνία, υπερβολική δίψα, έντονο στρες, ναυτία, εμετούς και πονοκεφάλους.

Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι το δάσος είναι πέρασμα για κάποια άλλη διάσταση ή για τον κόσμο των πνευμάτων. Τουρίστες που το έχουν επισκεφτεί, έκαναν λόγο για φαντάσματα και στοιχειά που “κατοικούν” εκεί ανάμεσα στα δέντρα, που και εκείνα έχουν κάτι το παράξενο πάνω τους. Μία ακόμη ιδιαιτερότητα του Hoia Baciu είναι μια περιοχή που οριοθετείται από έναν μεγάλο κύκλο, μέσα στον οποίο δεν αναπτύσσονται φυτά και δεν υπάρχει το παραμικρό είδος ζωής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ντόπιοι αποκαλούν το συγκεκριμένο δάσος “The Forest of Evil”... και δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε γιατί!