choice

Φιλόδοξο σχέδιο για πράσινες οάσεις στους ωκεανούς

Ονομάζεται «Noah Oasis» (η όαση του Νώε) και φιλοδοξεί να ξαναχρησιμοποιήσει τις παροπλισμένες εξέδρες άντλησης πετρελαίου στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό σχέδιο το οποίο έχει στόχο να μεταμορφώσει τις πλωτές εξέδρες πετρελαίου σε.. μικρές οάσεις!

Οι Κινέζοι σχεδιαστές Μa Yidong, Zhu Zhonghui, Τsin Zhengyu και Jiang Zhe, εμπνεύστηκαν το σχέδιο αυτό ώστε να αποκτήσουν ξανά ζωή οι εγκαταλελειμμένες εξέδρες και να μετατραπούν σε όμορφους βιότοπους που θα επιπλέουν στο νερό.

Η κινεζική ομάδα σχεδιαστών δημιούργησε τη «Noah Oasis» η οποία καλύπτεται από δέντρα και φυτά, δημιουργώντας έτσι βιότοπους για πτηνά και ζώα. Κάτω από το νερό, οι συνθήκες θα είναι ιδανικές ώστε να αναπτυχθούν αποικίες κοραλλιών.

Ουσιαστικά πρόκειται για μικρές οάσεις στους ωκεανούς που έχουν ως στόχο να προστατεύουν τα πληγέντα οικοσυστήματα από από τις διαρροές πετρελαίου, να αποτελέσουν καταφύγιο για τη θαλάσσια ζωή και τα αποδημητικά πουλιά και τέλος, να λειτουργήσουν ως σωτήρια λύση από μελλοντικές καταστροφές.

Όταν η στάθμη της θάλασσας ανέβει με καταστρεπτικές συνέπειες, η πλωτή εξέδρα θα συνεχίσει να παραμένει πάνω από τη στάθμη της θάλασσας προσφέροντας ιδανικό καταφύγιο.