choice

Μία βουτιά στις λίμνες των Νεράιδων

Στο Isle of Skye της Σκωτίας, νοτιοανατολικά του δάσους Glen Brittle, υπάρχει ένα φυσικό αξιοθέατο που καθηλώνει με την ομορφιά του!

Ανάμεσα στους ορεινούς όγκους Cuillin, ξεπροβάλει ένα μέρος μαγικό και παραμυθένιο με την ονομασία Fairy Pools. Πρόκειται για έναν μικρό υδάτινο κόσμο γεμάτο από γαλαζοπράσινες φυσικές πισίνες με έντονα χρώματα και υπέροχους καταρράκτες.

Η χαράδρα η οποία τις φιλοξενεί φέρει την ονομασία Glen Brittle και σε αυτήν καταλήγουν διάφοροι μικροί ποταμοί που κατεβαίνουν από τους γύρω ορεινούς όγκους. Το αποτέλεσμα είναι μικρές και μεγάλες πισίνες με κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά, οι οποίες ενδείκνυνται για τις πιο ατμοσφαιρικές φωτογραφίες, αλλά και για την πιο παγωμένη βουτιά που μπορεί να τολμήσει κανείς.

Φυσικά ένα τέτοιο μαγικό μέρος δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται από διάφορους μύθους και θρύλους, που κάνουν λόγο για νεράιδες και ξωτικά που λούζονται στα κρυστάλλινα νερά, τα οποία αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το φως του ήλιου. 

Η περιοχή, με την απίστευτη ομορφιά που διαθέτει, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Σκωτίας συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου.