choice

Ιμαλάια: Στην κορυφή του κόσμου από τα 6.000 μέτρα!

Εδώ και 50 εκατομμύρια χρόνια, μία σύγκρουση γιγάντων πραγματοποιείται κάτω από την Ασία, με την τεκτονική πλάκα της Ινδίας να χάνει τη μάχη και να βυθίζεται κάτω από το Θιβέτ.

Η μετακίνηση αυτή είναι υπεύθυνη και για την δημιουργία της οροσειράς των Ιμαλαΐων, η οποία για τα γεωλογικά δεδομένα, είναι μία νέα οροσειρά που εξακολουθεί να διαμορφώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Το εκτεταμένο συγκρότημα των Ιμαλαΐων περιέχει όλες τις βουνοκορφές της Γης οι οποίες είναι ψηλότερες από 7.000 μέτρα και φυσικά την ψηλότερη και διασημότερη όλων, την κορυφή του Έβερεστ στα 8.848 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Όποιος βρεθεί στην κορυφή του κόσμου, αισθάνεται μικρός και ασήμαντος μέσα στην απεραντοσύνη που αντικρίζει μπροστά του. Οι λίγοι τυχεροί που έζησαν τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία, σίγουρα θα την κουβαλούν μέσα τους για μια ζωή. Όσο για εμάς τους υπόλοιπους “κοινούς θνητούς”, περιοριζόμαστε σε εικόνες ώστε να δοκιμάσουμε έστω και από μακριά, λίγη από τη μαγεία των Ιμαλαΐων.

Επαγγελματίες της εναέριας κινηματογράφησης από το Teton Gravity Research (εταιρεία που εξειδικεύεται στα εναέρια πλάνα), κυκλοφόρησαν το πρώτο ultra HD video των Ιμαλαΐων που τραβήχτηκε ποτέ πάνω από τα 6000 μέτρα! Με το σύστημα GSS C520, το πιο εξελιγμένο σύστημα γυροσκοπίου-σταθεροποιητή στον κόσμο, πραγματοποίησαν τα γυρίσματα από ένα ελικόπτερο, ενώ το πλήρωμα έπρεπε να χρησιμοποιήσει φιάλες συμπληρωματικού οξυγόνου.

Στο παρακάτω video μπορούμε να απολαύσουμε συγκλονιστικά πλάνα με απίστευτη λεπτομέρεια από τα βουνά των Ιμαλαΐων Everest, Ama Dablam και Lhotse.