choice

“Γεννημένο” ανάμεσα στις τεκτονικές πλάκες δύο ηπείρων!

Στα νοτιοδυτικά της Ισλανδίας, στο όρος Hengill λίγο έξω από το εθνικό πάρκο Thingvellir, εκεί όπου η ένωση των τεκτονικών πλακών είναι ορατή επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται το ION Luxury Adventure Hotel.

Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Minarc με σκοπό να αντανακλά την ομορφιά της περιοχής με σαφήνεια και απλότητα, να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, να προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις ανέσεις και την πολυτέλεια που ο ίδιος επιθυμεί και να χαρίζει μοναδική θέα στο Βόρειο Σέλας, στη λίμνη Thingvallavatn αλλά και στα γύρω βουνά!

Το ξενοδοχείο είναι εναρμονισμένο με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο της περιοχής, ενώ ενσωματώνει καινοτόμα υλικά, βιώσιμες πρακτικές, καθώς και τα φυσικά χαρακτηριστικά της Ισλανδίας στον σχεδιασμό του.

Το κτίριο διακριτικό και ταυτόχρονα μοντέρνο, διαθέτει ένα μείγμα σύγχρονων και φυσικών στοιχείων, με τις τσιμεντένιες επιφάνειες, το ξύλο και τις λεπτομέρειες από δέρμα να συνυπάρχουν αρμονικά.

Το ION Luxury Adventure Hotel είναι χτισμένο σε μία απόκρημνη προεξοχή, στη θέση ενός παλιού εργοστασίου γεωθερμικής ενέργειας. Γύρω του υπάρχουν άφθονες φυσικές θερμές πηγές οι οποίες παρέχουν στο κτίριο γεωθερμική θέρμανση και ζεστό νερό. Τα υπερμεγέθη παράθυρά του συλλαμβάνουν το φυσικό φως της ημέρας, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό την ανάγκη για τεχνητό φωτισμό.

Τα συνολικά 46 δωμάτια του, εκ των οποίων τα 22 είναι standard και τα 24 deluxe, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα και προσφέρουν στον επισκέπτη την ηρεμία και την γαλήνη που επιθυμεί. Το εστιατόριο Silfra συνδυάζει στις γεύσεις του την τοπική κουζίνα και το πνεύμα της Ισλανδίας, με εποχιακά και σύγχρονα πιάτα με έμφαση στα φρέσκα υλικά από το αγρόκτημα του resort.
Βέβαια το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του ξενοδοχείου είναι η ημιυπαίθρια πισίνα με την εκπληκτική θέα στην γύρω περιοχή αλλά και το bar που μοιάζει να αιωρείται πάνω από την πλαγιά.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας που επιθυμούν να δούνε τις τεκτονικές πλάκες από πολύ κοντά, το ξενοδοχείο προσφέρει τη δυνατότητα καταδύσεων στην Silfra, (τεκτονική σχισμή) όπου η ορατότητα ξεπερνά τα 330 πόδια.

Εκεί όπου οι ενώνονται οι τεκτονικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας, εκεί όπου η φωτιά σμίγει με το νερό και οι θερμές πηγές με τους παγετώνες, βρίσκεται το ION Luxury Adventure Hotel, σε ένα τοπίο σχεδόν απόκοσμο που μαγεύει και συγκινεί.