choice

Το κορυφαίο αεροδρόμιο του κόσμου γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό!

Από πολλούς θεωρείται το κορυφαίο αεροδρόμιο του κόσμου και για τον λόγο αυτό φιγουράρει συχνά στις κορυφαίες θέσεις στις λίστες με τα καλύτερα αεροδρόμια. Σύγχρονο και πολυτελές, προσφέρει στους ταξιδιώτες μια πληθώρα επιλογών για χαλάρωση και διασκέδαση μετατρέποντας τις ώρες αναμονής, σε μία μοναδική εμπειρία.

Πρόκειται για το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης το οποίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο μια και ο ταξιδιώτης θα βρει σε αυτό κινηματογράφο, καζίνο, χώρο παιχνιδιού για μικρά παιδιά, χώρο βιβλιοθήκης για ανάγνωση, εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, σιντριβάνια, κήπους με πολλά φυτά και πάνω από 1.000 πεταλούδες, καταστήματα και εστιατόρια, ντους και δωμάτια ύπνου για τους επιβάτες!

Ο αερολιμένας της Σιγκαπούρης σε λίγο καιρό θα περάσει σε άλλη διάσταση και θα γίνει το “κόσμημα” όλων των αερολιμένων. Μέσα από το πρόγραμμα “Project Jewel”, οι υπεύθυνοι σχεδιασμού φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια γιγαντιαία γυάλινη φούσκα, μία κατασκευή από γυαλί και μέταλλο, η οποία θα περιέχει έναν τεράστιο τροπικό κήπο με πισίνα και έναν εντυπωσιακό καταρράκτη που θα πέφτει από το άνοιγμα της οροφής.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα την κατασκευή εσωτερικών δρόμων ώστε να μετατραπεί το check-in σε μια αξέχαστη εμπειρία!

Ο νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου θα κατασκευαστεί δίπλα στο ήδη υπάρχον και υπολογίζεται πως θα κοστίσει περί τα 800 εκατομμύρια ευρώ.
Με 17,7 εκατομμύρια επιβάτες όπου διέρχονται από το αεροδρόμιο σήμερα, οι κατασκευαστές θεωρούν ότι η νέα ποιοτική επέκταση του αεροδρομίου θα διπλασιάσει την τρέχουσα ικανότητα εξυπηρέτησης επιβατών από τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Ο τερματικός σταθμός Jewel αναμένεται να είναι έτοιμος το 2018.